Nyheter Världen

Dödslista i UCLA-mördarens hem

En död person förs bort efter dödsskjutningen på UCLA-universitetet i Los Angeles i går.
En död person förs bort efter dödsskjutningen på UCLA-universitetet i Los Angeles i går.

Skolmördaren hade tidigare tackat sin lärare. I går sköt han ihjäl honom på universitetet UCLA i Los Angeles innan han tog sitt eget liv. Nu har poliser även hittat en ihjälskjuten kvinna som figurerade på en "dödslista" man fann i Sarkars hem.

38-åringen, som tidigare studerat vid UCLA, sköt sin tidigare universitetslärare till döds innan han tog sitt eget liv. Polisens teori är att orsaken var att den tidigare eleven trott att läraren stulit koden till hans dator och givit den till någon annan.

"Din fiende är din fiende. Men din vän kan skada dig ännu mer. Var försiktig med vem du litar på ", skrev skolmördaren i en blogg enligt Los Angeles Times.

Tidningen citerar också en anonym källa som säger att anklagelserna mot läraren om stöld är "osanna" och "tydligt psykotiska". Tidigare hade också skytten tackat läraren för allt stöd han fått innan han blev färdig med sin doktorsexamen 2013.

Efter mordet och självmordet genomsökte polisen gärningmannens hem i Minnesota. Där hittade de bland annat en dödslista med en kvinnas namn. När polisen undersökte hennes hem i närheten hittade de henne död med skottskador.

Hennes identitet har inte offentliggjorts, men det finns uppgifter om att hon var läkare och skyttens ex-flickvän.

Damian Dovarganes/TT/AP
Poliser stängde i går hela UCLA-universitetet sedan en lärare sköts ihjäl av en före detta student som sedan tog sitt eget liv.