Nyheter Sverige

Dödstalet stiger i Niceattack

Ett 30-tal personer har dödats när en lastbil körde in i en folkmassa i franska Nice, uppger lokala myndigheter. Händelsen inträffade under nationaldagsfirandet.

Tidningen Nice-Matin rapporterar om panik utefter strandgatan Promenade des Anglais. Vittnen uppger att det rör sig om en lastbil som kört in på strandpromenaden och bilder från platsen visar hur människor springer från området. Den misstänkte gärningsmannen som körde fordonet är död, enligt myndigheter.

Lokala myndigheter säger att de betraktar händelsen som en attack, skriver Reuters. Omkring 100 personer skadades i dådet.

Svenska Ylva Sefastsson, 23, år befinner sig i Nice tillsammans med två vänner. De bor i en lägenhet precis i närheten av det inträffade.

– Vi satt på vår balkong och hörde att folk började skrika och vi såg att fök började springa på gatan nedanför oss, säger hon till TT.

– Sedan hörde vi några smällar.

Efter en liten stund lugnade det ned sig.

– Men sedan började folk springa i panik igen, Det är helikoptrar som snurrar och hörs sirener hela tiden, säger Ylva Sefastsson när TT talar med henne vid 23.30-tiden.

Nu sitter de i lägenheten och försöker hålla sig uppdaterade för att få reda på vad som hänt.

En reporter från nyhetsbyrån AFP rapporterar samtidigt att fordonet färdades i hög hastighet mot strandpromenaden.

– Vi såg hur människor träffades av bilen, säger reportern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset