Sport Fotboll

Dags att näta även på bortaplan?

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrids presskonferens inför kvällens Champions League-mötet med Roma i vredesmod.Orsaken?En fråga om varför han inte längre gör mål på bortaplan.

Ronaldo satte målrekord i gruppspelet med elva fullträffar och är turneringens meste målskytt med 88 mål på 112 matcher. Men portugisen blev på dåligt humör när han fick en fråga om varför han inte lyckats göra mål på bortaplan sedan den 29 november då Real besegrade Eibar med 2–0.

– Vem har gjort fler mål än jag på bortaplan sedan jag kom till Spanien? Säg en spelare som gjort fler mål än jag, sade Ronaldo.

– Inget svar? Okej, tack alla, sade han och lämnade presskonferensen.

I toppform

Enligt tränaren Zinedine Zidane är dock Ronaldo i toppform lagom till kvällens åttondelsfinal, den första av två, mot Roma på Olympiastadion i Rom.

– Cristiano är mycket viktig på kanten eftersom han är väldigt bra i en-mot-en-situationer. Han är mycket svår att försvara mot. Det var så han gjorde sitt första mål mot Athletic.

Ronaldo gjorde ett till mot Bilbao i 4–2-segern och är nu uppe i totalt 32 mål med tre månader kvar av säsongen. Romas tränare Luciano Spalletti är fullt medveten om Ronaldos kapacitet, men påpekar att det inte går att stirra blint på honom.

– Ronaldo är en av världens främsta spelare och gör alltid en skillnad. Han är en modern spelare, stark och snabb och kapabel att göra en massa mål, men jag kommer inte att sätta tre spelare på honom, säger Spalletti.

Bale saknas

Real saknar vadskadade Gareth Bale men kan få tillbaka vänsterbacken Marcelo som missade helgens match på grund av en axelskada. Isco lär också vara tillbaka i Zidanes startelva. Han vilades mot Bilbao.

I Roma kunde Spalletti i helgen glädja sig åt att Edin Dzeko skakade av sig en tre månader lång måltorka när bosniern nätade i 3–1-segern mot Carpi.

Real Madrid är klar favorit, men anfallaren Karim Benzema varnar för Roma:

– Vi måste speciellt se upp för snabbheten hos Romas spelare. Roma kommer att spela för att vinna, eftersom de spelar hemma. Vi måste också vinna eftersom vi vet att nyckeln till att gå vidare är första matchen, sade han till tidningen Mundo Deportivo.

I kvällens andra åttondelsfinal möts Gent och Wolfsburg.