Nyheter Toppnyheter

Dags för ännu en Trump på scenen

Donald Trump var med på länk i samband med att han formellt utsågs till Republikanernas presidentkandidat.
Donald Trump var med på länk i samband med att han formellt utsågs till Republikanernas presidentkandidat.

I raden av söner och döttrar som ska hjälpa Donald Trump är det nu dags för Eric Trump.Han talar i natt vid Republikanernas konvent liksom vice presidentkandidaten Mike Pence.

Hustrun Melania Trumps tal har blivit ifrågasatt och kritiserats som plagiat, delvis kopierat från Michelle Obamas tal vid Demokraternas konvent 2008.

I kväll är det dags för ännu en familjemedlem till Donald Trump att kliva upp på scenen och sonen Eric Trump bedyrar att han skrivit sitt tal själv.

– Noll, jag har skrivit mitt tal helt själv, säger han i en intervju i ABC:s show.

– Det här talet kommer från hjärtat. Det kommer vara fullt av kärlek, känslor och förklara varför min pappa ställer upp som presidentkandidat, säger han.

Personlig bild av pappa

Efter fiaskot med Melania Trumps tal har Trumps stab haft fullt upp att rädda upp situationen. En av Trumps medarbetare tog på onsdagen på sig ansvaret för den penibla texten.

Andra dagen av konventet gjorde däremot barnen Donald Jr Trump och Tiffany Trump framträdanden där de ansågs visa det som Melania inte lyckades med, nämligen en personlig bild av deras pappa.

Alla ögon kommer nu vara på Eric Trump och om han kan fortsätta övertyga negativa väljare att se Trump med nya ögon.

Förutom Eric Trump finns flera andra på förhand mycket intressanta talare, som till exempel:

Mike Pence, Indianas guvernör, som utsågs av Trump till vice presidentkandidat. För honom handlar det inte bara om att sälja in Trump utan även sig själv. I en nyligen genomförde undersökning av NBC uppgav nästan hälften, 48 procent, att de inte visste tillräckligt mycket om Pence för att vare sig vara för eller emot honom.

Astronaut på scenen

Ted Cruz, Texassenatorn, var en av de allra bittraste konkurrenterna till Trump under primärvalssäsongen. De två har hånat varandra, bland annat via sociala medier. När Cruz under sin kampanj använde en lättklädd bild på Melania Trump gick Donald Trump ut på Twitter och hotade att "avslöja privata saker" om Ted Cruz fru. Den stora frågan är nu om Cruz i sitt tal kommer att stödja Trump – något han konsekvent valt att inte göra även efter att han själv gav upp sin egen kampanj.

Bland mera udda talare finns astronauten Eileen Collins. Temat för kvällen är "Gör USA till nummer 1 igen".

Carolyn Kaster/AP/TT
Donald Trumps barn Donald Trump, Jr, Ivanka Trump och Eric Trump firar på konventet.
John Locher/TT/AP
New York-delegater jublar under andra dagen av Republikanernas konvent i Cleveland.