Sport

Dalkurd utklassade Åtvidaberg

Rawez Lawan (här med Emir Kujovic i IFK Norrköping i fjol) och hans Dalkurd fortsätter att imponera i superettan. Arkivbild.
Rawez Lawan (här med Emir Kujovic i IFK Norrköping i fjol) och hans Dalkurd fortsätter att imponera i superettan. Arkivbild.

I fjol spelade Åtvidaberg i allsvenskan och Dalkurd i division 1.Det spelade ingen roll på lördagen.Dalkurd vann superettamötet med hela 5–0.

Redan i den 15:e minuten skickade Ahmed Awad upp 1–0 i krysset. Det var bara början på lördagens ensidiga målfest på Domnarvsvallen.

Dalkurd spelade ut hela sitt register och Mirkan Aydin gjorde ett hattrick.

Lagkaptenen Rawez Lawan, som i fjol tog SM-guld med IFK Norrköping, spelade fram till en av fullträffarna – och han var belåten efteråt.

– Det är så roligt med det här laget, för vi lär hela tiden av våra misstag. Vi har tappat mot både Gais och Degerfors, nu lyckades vi stänga matchen, sade Lawan till TV4 Sport.

Borlängelaget, som raskt har klättrat i seriesystemet, finns nu bland topplagen med en fjärdeplacering, bara tre poäng efter ledande AFC United.

– Fan vad kul, men det är för tidigt att kolla på tabellen. Det är jättebra, men allt kan vara förgäves om vi inte fortsätter ta en match i taget, sade Lawan.

AFC United klev upp i topp efter 1–0 mot Frej, men Halmstad kan passera via seger mot Syrianska på måndag. Sirius ligger trea efter att ha vänt 0–1 till 2–1 hemma mot Trelleborg.

I botten av tabellen tog visserligen Degerfors en poäng efter två raka storförluster (0–6 mot Sirius och 0–3 mot Assyriska) – men 0–0 hemma mot Ljungskile var ändå tredje raka matchen utan mål framåt.