Sport

Day vinnare i The Players

Jason Day med sonen Dash, hustrun Ellie och dottern Lucy.
Jason Day med sonen Dash, hustrun Ellie och dottern Lucy.

Nervös för att tappa ledningen sista dagen, och sedan nerspydd av sonen. Golfens världsetta fick ingen trevlig uppladdning inför avslutningsdagen i The Players Championship.Men Jason Day lyckades hålla undan och vinna.

Day hade ledningen från start till mål i USA-tourtävlingen som räknas som den femte majortävlingen. Han vann med fyra slags marginal till tvåan, amerikanen Kevin Chappell. Sista dagen gick australiern ett under par.

– Jag ville verkligen vinna. Den här segern kan vara viktig om jag ska få komma in i Hall of Fame någon gång, säger Day, lyckligt och lättad, på presskonferensen.

Det var desto tyngre på morgonen, dels för att han inte fått så mycket sömn efter sonens kräkningar, dels för att han var nervös att klappa igenom under slutvarvet.

– Det hade varit det allra värsta, säger Day, som gjorde två bogeys under de första nio hålen, men sedan tre birdies på de sista nio.

Day brukar inte råka ut för genomklappningar sista dagen. I och med segern på TPC Sawgrass var det femte gången i följd som han vann efter att ha haft ledningen efter tre ronder.

Day fick 15,5 miljoner kronor för segern.

Jonas Blixt slutade på delad 19:e plats efter en avslutande 74-rond.