Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

De Bruyne: "Spelets regler"

Belgiens Kevin De Bruyne lägger gärna krokben för Zlatan Ibrahimovic ännu en gång.
Belgiens Kevin De Bruyne lägger gärna krokben för Zlatan Ibrahimovic ännu en gång.

Kevin De Bruyne skickade ut Zlatan Ibrahimovic från Champions League i våras.

Nu kan belgaren skicka hem svensken från EM.

– Det är spelets regler, säger den 24-årige Manchester City-stjärnan.

Strax utanför straffområdet avlossade Manchester City-stjärnan Kevin De Bruyne sitt skott och sköt Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain ut ur Champions League. City vann kvartsfinalen i mitten av april med totalt 3–2 – på onsdag i Nice på Allianz Riviera får De Bruyne återigen chansen att skicka hem svensken från en stor turnering.

– Alla tänker på sig själva och sitt eget lag. Självklart vill han lyckas med Sverige, men vi har vår egen agenda med Belgien. Så förhoppningsvis kan vi göra en bra match och vinna, säger 24-åringen när han mötte media dagen efter den imponerade 3–0-segern mot Irland på Stade Matmut Atlantique några kilometer bort från träningsanläggningen.

"Ingen fantastisk match"

De Bruyne, som låg bakom kontringen som ledde fram till Romelu Lukakus 1–0-mål i Bordeaux, har bara sett delar av Sveriges två inledande EM-matcher. Han var dock inte särskilt imponerad av svenskarnas insats mot Italien (0–1) senast.

– Det var ingen fantastisk match, om jag ska vara ärlig, säger De Bruyne.

Belgien, på tre poäng, är vidare med ett kryss i Nice, medan Sverige måste vinna för att kunna bli grupptvåa. Varken mot Italien eller Irland har dock Sverige lyckats avlossa ett enda avslut mot motståndarnas mål.

– Jag hoppas att det kan fortsätta att vara så. Men det är en ny match och de måste spela offensivt, de måste vinna. Antagligen kommer det att vara en mer öppen match och förhoppningsvis ger det en fördel för oss, säger han.

Zlatan får göra vad han vill

Efter sommaren kanske belgaren får sällskap av Ibrahimovic i Manchester – svensken rykas ju vara på väg till lokalkonkurrenten United. Vad det skulle betyda för Premier League och staden Manchester med Ibrahimovic i ligan har dock inte De Bruyne reflekterat över.

– Han får göra vad han vill. Det är uppenbart att han skulle vara ett bra tillskott till Premier League, säger han.

Det skulle dock bli en stor uppståndelse kring övergången, menar De Bruyne. Samtidigt som han förklarar vad som krävs i en toppklubb i Premier League:

– Förväntningarna på att vinna saker kommer också vara stor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset