Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

de Gea avvisar anklagelserna

David de Gea pekas ut i en sexskandal. Arkivbild.
David de Gea pekas ut i en sexskandal. Arkivbild.

Spaniens EM-målvakt David de Gea pekas ut i en trafficking- och prostitutionshärva.

Men uppgifterna stämmer inte, enligt 25-åringen.

– Allt är en lögn, säger de Gea.

Uppgifterna kommer från en utredning mot en företagare, som sitter fängslad misstänkt för att vara ansvarig för härvan. EM-målvakten ska ha ordnat en träff mellan prostituerade kvinnor och Athletic Bilbao-spelaren Iker Muniain på ett hotell i Madrid i april 2012, skriver tidningen El Diario. Manchester United-målvakten ska inte själv ha deltagit i sexträffen.

Bara någon timme efter att nyheten dök upp i spansk media, några dagar före landets EM-premiär, höll de Gea presskonferens.

Kvar i truppen

Han förstod inte varifrån detta hade kommit och kommer att stanna med EM-truppen.

– Det är påhittat och jag blev förvånad när jag hörde om det. Jag vet vad jag har gjort i mitt liv och allt det här är falskt, säger David de Gea.

– Jag har ingen aning om var uppgifterna kommer ifrån, fortsätter han.

"Vet vad jag gjort"

– Jag är en lugn person som inte låter mig påverkas av det här. Känner mig ännu starkare och har aldrig ens funderat på att lämna landslaget nu. Det här ger mig bara mer styrka att träna ännu hårdare, säger spanjoren innan han tar sig ut till träningen med landslagskamraterna.

Tidningen El Pais skriver att två landslagsspelare som inte namnges är indragna i härvan och citerar poliskällor. de Gea spelade 2012 tillsammans med Muniain i det spanska U21-landslaget. Iker Muniain har tidigare spelat i landslaget, men är inte med i EM-truppen.

Spanien spelar sin första EM-match mot Tjeckien på måndag den 13 juni. Övriga motståndare i gruppen för EM-vinnaren från 2008 och 2012 är Kroatien och Turkiet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset