Sport

Debutanten nära nolla Malmö

Jubel i Kalmar FF sedan Jonathan Ring gjort 1–0 mot Malmö FF.
Jubel i Kalmar FF sedan Jonathan Ring gjort 1–0 mot Malmö FF.

Kalmar FF:s målvakt Lucas Hägg-Johansson hade inför söndagens match inte spelat en minut i allsvenskan. Nu fick han göra debut mot Malmö FF, laget från sin hemstad. – Klart att det var lite speciellt, det var lite spagettiben i början, sade målvakten efter 1–1-mötet.

Han har Husie IF som moderklubb och kom till Kalmar FF från FC Rosengård år 2012. Under uppväxten var det inget snack om vilket som var favoritlaget. 

– Man fick tidigt veta från farsan och morfar det var MFF som gäller, berättade Lucas Hägg-Johansson efter sin allsvenska debut.

Han har också varit involverad i Malmö FF:s supporterförening före flytten till Kalmar. 

– Ja, man har var väl med och anordnade lite tifon och sådant.

Speciell match

Malmöklacken har till och med haft en banderoll under mötena med Kalmar där det stått "Kom hem Lucas", även om den inte var med den här matchen. 

– Jag tror att killen som hade den banderollen har flyttat till Göteborg, tyvärr.

Så att säga att det var en speciell debut för den 22-åriga målvakten är nästan en underdrift. Speciellt eftersom han inte trodde att han skulle få spela. 

– Peter (Swärdh) ringde vid halv tio i morse och sa att jag skulle starta. Så det var bara att börja ladda.

– Det blev lite nervöst, det kändes i benen i början. Men jag kom in i det allt mer och vi spelade bättre och bättre.

Han fick se Kalmar ta ledningen och såg ut att få hålla nollan mot Malmö. Men så kom en långboll, Marcus Rosenberg nickade ner till Anders Christiansen som placerade in bollen otagbart för Hägg-Johansson. Eller?

– Alltså som målvakt ser man alltid vad man borde ha gjort. Ska jag vara hård mot mig själv så ska jag ta den, ska jag inte vara hård mot mig själv så var det ett bra avslut.

Oavgjort blev det, Malmötränaren Allan Kuhn var hyfsat nöjd. 

– När man ligger under och gör ett mål sånt i matchen så måste man vara nöjd. Jag tycker också att vi spelar bra, framför allt sista kvarten, sade Kuhn.

Elm kritisk

En som inte var så imponerad av Malmö var David Elm, som fick ett mål bortdömt i första halvlek. 

– Man måste ju få hoppa! Jag hoppar ju före honom (Rasmus Bengtsson), ändå blåser domaren. Jag tycker att det bara är löjligt att blåsa, sade Elm som recenserade Malmös insats så här:

– Det är ett långbollslag utan dess like, fy fan vad långbollar de slår. Malmö lyfter långt och nickar ner, de är lite som Hammarby.

En poäng till vardera lag betyder att Malmö inte tog sig förbi Norrköping i toppen av tabellen och att Kalmar fortsatt får kriga kring det negativa kvalstrecket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset