Sport

del Bosque petar stjärnor

Diego Costa har haft skadeproblem och finns inte med i Spaniens EM-trupp. Arkivbild.
Diego Costa har haft skadeproblem och finns inte med i Spaniens EM-trupp. Arkivbild.

Ingen Diego Costa och heller ingen Juan Mata, Fernando Torres eller Santi Cazorla.Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque är inte en sentimental herre och gick inte på gamla meriter när han nominerade sin preliminära EM-trupp.

Den kontroversielle anfallsstjärnan Costa missade Chelseas två sista matcher av säsongen på grund av en lårskada. Den Brasilienfödde anfallaren har inte lyckats särskilt bra i de tio landskamper han spelat sedan han blev spansk medborgare 2013.

Det har bara blivit ett mål.

Inte heller Manchester Uniteds Juan Mata, Arsenals Santi Cazorla, som varit knäskadad större delen av säsongen, eller Atlético Madrids Fernando Torres får åka med till Frankrike i nästa månad.

– Vi ville inte ta ut för många spelare vars fysiska tillstånd är tveksamt, sade del Bosque om Diego Costa när han presenterade truppen.

Vicente del Bosque ska banta 25-mannatruppen till 23 spelare senast den 31 maj.

Spanien är regerande Europamästare och möter Tjeckien i premiären den 13 juni. Turkiet och Kroatien är de övriga lagen i gruppen.

Inför EM-slutspelet väntar landskamper mot Bosnien den 29 maj och mot Sydkorea den 1 juni. Till de matcherna ansluter elva spelare som ersättare för uttagna spelare från Real Madrid och Atlético Madrid. Klubbarna möts i Champions League-finalen i Milano den 29 maj.