Sport

Delad pott i Jönköping

Jönköpings Södra och Falkenberg delade på poängen.
Jönköpings Södra och Falkenberg delade på poängen.

Falkenberg tog nya poäng och ännu en gång spelade fasta situationer en viktig roll för laget när Zlatan Krizanovic stänkte in en frispark. Dock visade Jönköpings Södra karaktär och kunde rädda en poäng genom Daryl Smylie som kvitterade till slutresultatet 1-1.

Attityd och inställning var A och O mot Norrköping sist. Falkenberg tog fram samma framgångsrecept mot Jönköpings Södra och det var ännu en gång på en fast situation som laget gjorde mål på.

– Vi lägger tid på fasta situationerna, sedan har vi sådana spelartyper i laget som är duktiga i de situationerna, sade tr'naren Hans Eklund.

Firade med fansen

Zlatan Krizanovic bad inte om ursäkt när han stänkte in frisparken som ordnade ledningsmålet åt gästerna. Målskytten visade stor glädje när sprang till bortasupportrarna.

– Jag visste inte vart jag skulle efter målet, det är kul att första allsvenska målet kom på en frispark, berättade Zlatan Krizanovic.

Strukturen i lagdelarna saknades inte denna kväll hos Falkenberg som låg rätt, jobbade hårt och fick med sig en poäng.

– Jag är nöjd med en poäng på bortaplan, vi jobbade hårt och klarade av matchen mot ett formstark motstånd, sade tränaren.

J-Södra fortsatt obesegrat hemma

Elva poäng inspelade på sex omgångar. Jönköpings Södra har fått ett kvitto på att succén fortsätter. Oavgjort mot Falkenberg betydde att laget fortsätter gå obesegrat på Stadsparksvallen. Trots det önskade hemmaspelarna mer från resultatet.

– Det spelar ingen roll om vi är obesegrade, men vi gillar att spela hemma. Nu får vi smälta det här och ta nästa match, sade kaptenen Fredric Fendrich.

J-Södras tränare Jimmy Thelin var stolt över sina spelare som visade karaktär och lojalitet.

– Spelarna visar lojalitet match efter match och det är jag stolt över, sa Jimmy Thelin.

Ny poäng och succén fortsätter för nykomlingen. Jimmy Thelin förklarade att hemmaplanen är en speciell plan där de tränar mycket och spelar många matcher.

– Vi vill ge oss chansen i varje match, det är alltid speciellt att spela på Stadsparksvallen, sa han.

Jönköpings Södra är kvar i toppen trots två förlorade poängen. Stora vinnaren är Falkenberg som nu kliver uppåt i tabellen från jumboplaceringen.

Läs också