Teknik Nyheter Världen

Demokraters mobilnummer röjs

Nancy Pelosi, Demokraternas ledare i representanthuset, har fått mängder av obscena samtal sedan hennes och andra demokraters mobilnummer röjts på nätet. Arkivbild.
Nancy Pelosi, Demokraternas ledare i representanthuset, har fått mängder av obscena samtal sedan hennes och andra demokraters mobilnummer röjts på nätet. Arkivbild.

Hackarangreppen mot Demokratiska partiet i USA fortsätter. Nancy Pelosi, Demokraternas ledare i representanthuset, uppmanar partikamrater att byta mobilnummer och inte låta anhöriga läsa sms.

Anledningen är att personliga uppgifter som mobilnummer och privata mejladresser tillhörande flera hundra Demokratiska kongressledamöter och deras medarbetare har lagts ut på internet. Pelosi skriver till sina partikamrater i kongressen att hon fick höra om läckan under en flygresa.

"När jag landade hade jag fått mängder av i huvudsak obscena och sjuka samtal, röstmeddelanden och sms", skriver hon enligt ABC News.

Polisen och representanthusets säkerhetsavdelning har kopplats in och har kontaktat dem vars uppgifter har röjts. De manas att byta lösenord till alla e-postkonton, även om kongressens eget datasystem inte verkar ha utsatts för intrång.

En hackare som kallar sig Guccifer 2.0 säger sig ha lagt upp uppgifterna. Troligen rör det sig om uppgifter som stals när samma hackare tog sig in i Demokraternas kampanjkommittés datasystem nyligen, skriver Reuters. Även högsta partiorganet DNC:s system hackades. Det intrånget ledde till att en rad mejl läckte ut. Där avslöjades bland annat att höga partiföreträdare i hemlighet stödde Hillary Clinton under primärvalen, trots att de utåt gav sken av att vara neutrala i kampen mellan henne och Bernie Sanders.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset