Sport

"Den ska vara skrämmande"

Islänningarna vill skrämmas.
Islänningarna vill skrämmas.

Fansens speciella klappramsa handlar inte bara om att ge laget stöd.Det finns ytterligare ett syfte.– Den ska vara skrämmande, säger Islands Kári Árnason inför EM-kvartsfinalen mot Frankrike.

Stade de France i Paris rymmer 80 000 åskådare. Enligt uppgifter från Islands fotbollsförbund väntas det vara minst 8 000 supportrar på plats när nationen ställs mot hemmanationen Frankrike i en av EM-slutspelets kvartsfinaler.

Det är ett stöd som spelarna uppskattar.

– Åskådarna är väldigt betydelsefulla för oss. Att få höra så många människor göra allt för att visa deras stöd för Island... Det är som att spela på hemmaplan. Det är fantastiskt, säger Kári Árnason.

Mittbackens förhoppning är att återigen få sluta samman med fansen och fira med klappramsan som senast ekade runt om i Allianz Riviera i Nice under och efter matchen mot England.

Enligt Árnason är det en ny grej som fansen började med under mästerskapet och meningen är att den ska vara skrämmande.

Om fransmännen påverkas av klappandet och ljudet återstår att se.

Didier Deschamps, Frankrikes förbundskapten, verkar dock inte allt för bekymrad.

– Jag har sett vilket stöd Island har haft under matcherna. När det har gått bra för laget har det skapat känslor, passion och det har resulterat i en bra atmosfär, säger han.

– Men vi har också haft bra stöd så det lär bli en bra inramning under den här matchen, och det är precis så det ska vara vid en match på den absolut högsta nivån.S