Sport

Derbyhjälten: En fantastisk kväll"

Hammarbys Alex jublar efter sitt första mål för Hammarby mot Djurgården.
Hammarbys Alex jublar efter sitt första mål för Hammarby mot Djurgården.

Två skott – två mål.Alex var supereffektiv i första halvlek och lade grunden till Hammarbys derbyseger mot Djurgården.– En fantastisk kväll för mig, sade matchhjälten.

Alexsssander Medieros de Azeredo är det fullständiga namnet på brassen som satte både 1–0 och 2–1 för Hammarby i 3–1-segern på Tele2 Arena.

Långt efter slutsignalen kom en leende Alex ut ur Hammarbys omklädningsrum.

– En härlig match, sade han.

– Vi får fira i dag, men i morgon får vi tänka på nästa match.

1–0 placerade anfallaren kyligt intill stolpen med vänsterfoten, nästa gång använde han högern med ett avslut som Kenneth Høie nog borde ha avvärjt.

Utbuat målfirande

Alex vann inga pluspoäng hos motståndarfansen när han firade det första målet framför en kamera nedanför Djurgårdens klack. Efteråt berättade han att firandet handlade om att i kameran hälsa till en kompis i Brasilien som fyllde år.

– Men i nästa derby vet jag att jag inte ska jubla framför motståndarfansen, sade han och skrattade.

Nyförvärvet Alex har hittills gjort tre mål i allsvenskan. Erik Israelsson är efter 3–1-målet mot Djurgården vassare med fyra fullträffar.

– Det är väl inget skönspel från vår sida, men vi vinner rättvist. Vi får utdelning på chanserna, vid rätt tidpunkt också, och kan spela på resultatet efter 3–1, sade Israelsson.

Tre derbyvinster i år

Hammarby slog tidigare i år ut Djurgården och AIK ur svenska cupen och är inne i ett härligt derbystim. Djurgården har samtidigt inte vunnit ett derby mot Hammarby eller AIK sedan 2011.

– De hade ju nio poäng i allsvenskan och hade väl bra självförtroende. Samtidigt kanske det ligger lite i bakhuvudet att de har haft det tufft i derbyna, samtidigt som vi har lyckats få med oss några segrar, sade Israelsson.

– Jag vet inte vad det betyder, men vi har en bra känsla inför de här matcherna. De är härliga att spela.

Hammarby tar närmast emot Jönköpings Södra på lördag. För Djurgården väntar Malmö FF på bortaplan.

Läs också