Sport

Detaljer ska ge Kanada framgång

Kanadas förbundskapten Mike Babcock pekar ur riktningen inför nattens World Cup-semifinal mot Ryssland.
Kanadas förbundskapten Mike Babcock pekar ur riktningen inför nattens World Cup-semifinal mot Ryssland.

Fokusera på ett byte i taget, vara i nuet och se till att få en bra start.Det är Kanadas plan mot Ryssland.– Gör vi bra saker kommer bra saker att hända, säger lagets förbundskapten Mike Babcock inför nattens semifinal i World Cup.

Enligt Babcock spelar det ingen roll vad det är för match som väntar. Oavsett om det är träningsmatch, gruppspelsmatch eller som i natt en semifinal mot rivalen Ryssland i Air Canada Centre, så handlar det ständigt om samma detaljer.

– Vi vill alltid starta bra, starta snabbt men vad gör man om det inte sker? Då gäller det bara att fortsätta spela. Vi fokuserar på att vara i nuet och tänka på att varje byte är det viktigaste, säger han.

– Det ger oss i och för sig inga garantier men det ger oss i alla fall en bra chans.

"Ta hand om pucken"

Mot Ryssland gäller det att ta vara på varje minut, agera rätt i alla situationer och se till att skapa chanser på Sergej Bobrovskij, som imponerade i gruppspelet.

– Vi måste ta hand om pucken när vi har den och vi måste så klart vara bra när vi inte har den. Men vi vill ha pucken ofta och spela så mycket vi bara kan i deras zon, säger han.

– Deras målvakt har varit deras bästa spelare så här långt, det har varit väldigt tydligt, och det gäller för oss att hitta ett sätt att överlista honom.

"Hanterade deras fart"

En av spelarna som Kanada måste se upp för är Alexander Ovetjkin.

Lagkaptenen, som är poängbäst i Ryssland med ett mål och två assist, är inställd på att spela final och därmed förstöra Kanadas planerade fest i Toronto.

– Jag tror att de kommer spela som de brukar, så det gäller för oss att match det med vårt sätt att spela. Vi måste kunna hantera deras fart och spela mer i deras zon än i vår, säger han.

Semifinalen Kanada–Ryssland börjar i natt klockan 01.00.

Sverige ställs emot Europalaget på söndagskvällen klockan 19.00.

World Cup-finalerna avgörs i bäst av tre matcher och spelas på onsdag, fredag och eventuellt söndag den 2 oktober.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset