Sport

Detroit till NHL-slutspel med hjälp

Detroit Red Wings tog hjälp av Ottawa och är i slutspel.
Detroit Red Wings tog hjälp av Ottawa och är i slutspel.

"Svensklaget" Detroit är i NHL-slutspel för 25:e året i följd.När Boston förlorade mot Ottawa spelade det ingen roll att Red Wings också föll, 2–3 mot New York Rangers.

I den sista grundserieomgången i NHL gjorde Detroit upp med Boston om den tredje och sista garanterade slutspelsplatsen i Atlantic-divisionen.

Henrik Zetterberg och hans lagkamrater behövde vinna borta mot New York Rangers för att på egen hand ta sig till slutspel. Det gick inte men när Ottawa, bland annat tack vare ett mål av Mika Zibanejad, bortaslog Boston kunde Detroit andas ut. För 25:e säsongen i rad slåss laget om Stanley Cup-pokalen.

Zetterberg assisterade till Justin Abdelkaders 2–3-reducering. Dessförinnan hade Oscar Lindberg gjort 3–1 för New York Rangers, assisterad av Jesper Fast. Detroit möter Tampa Bay i första slutspelsrundan.

Boston fortsatte att hoppas på slutspel i några timmar till men Philadelphia tog den sista platsen tack vare 3–1 mot Pittsburgh. Wayne Simmonds gjorde två av målen och Sverigebekantingen Pierre-Edouard Bellemare, med åtta säsonger i Leksand och Skellefteå, fastställde slutresultatet för Flyers.