Sport

Dif-chef kritisk till belgisk klubb

Omar Colley ska spela för Genk. Arkivbild.
Omar Colley ska spela för Genk. Arkivbild.

Efter den senaste tidens duster är affären till slut klar.Omar Colley lämnar Djurgården för Genk, men Bosse Andersson kritiserar den belgiska klubben."De har hanterat ärendet på ett mycket respektlöst sätt mot Djurgården", säger sportchefen.

Djurgården och Genk har nu bekräftat att Omar Colley lämnar för Belgien. Mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt med möjlighet till två års förlängning.

Den utdragna affären har skapat en hel del friktion med klubben. Förra veckan åkte 23-åringen till Belgien och träffade Genk utan Djurgårdens tillåtelse, varefter Stockholmsklubben stoppade övergången. Så sent som i lördags var han tillbaka i den blårandiga tröjan och spelade i 2–2-matchen mot Elfsborg – men nu är han alltså såld.

På Djurgårdens webbplats kommenterar sportchefen Bosse Andersson, och skräder inte orden om den belgiska klubbens övertramp.

"Genk visade ingen hänsyn till detta (överenskommelsen) och vi är otroligt besvikna på att vi inte fick en optimal sportslig förberedelse till matchen mot Elfsborg", säger han och fortsätter:

"Efter matchen har vi pratat med berörda parter och fått en ursäkt ifrån klubben med tanke på att de har hanterat ärendet på ett mycket respektlöst sätt mot Djurgården".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset