Nöje TV

Dirawi nöjd med julvärdsdebuten

Gina Dirawi var årets julvärd i SVT. Arkivbild.
Gina Dirawi var årets julvärd i SVT. Arkivbild.

På förhand handlade snacket om den främlingsfientliga kritik Gina Dirawi fick utstå när hon presenterades som årets julvärd i SVT. Efter sändningen var hon nöjd med sin insats, men upprörd över hatet hon fått riktat mot sig. – Diskussionen har varit väldigt ovärdig, säger hon till Aftonbladet.

Ljuset tändes på första försöket, sedan flöt direktsändningen som planerat. På juldagen ger hälften av Aftonbladet och Expressens läsare Gina Dirawis insats som årets julvärd i SVT högsta möjliga betyg. Var tredje läsare ger henne det lägsta.

– Jag är så himla nöjd och jag är tacksam över att det gick så bra. Det har varit så mycket känslor med alla drev som har varit. Jag har inte bara varit nervös, säger hon till Expressen.

Förhandssnacket inför julafton har mest handlat om den främlingsfientliga kritik som Gina Dirawi fick utstå när SVT utsåg henne till årets julvärd. De ilskna reaktionerna bottnade främst i att hon är muslim.

– Jag vill att folk ska vara stolta över att jag sitter här, att sådana som mig kan kolla och säga "Gud, vi kan också sitta där någon dag". Nu blev jag hatad för min tro men i framtiden kanske det inte behöver vara så, säger Gina Dirawi till Expressen.

I vår leder Gina Dirawi Melodifestivalen i SVT.