Nöje Musik

Direktsänt farväl av hårdrocksikon

Familjemedlemmar och rockstjärnor samlades på lördagen i Hollywood i Los Angeles för att hylla och ta farväl av den nyligen bortgångne Motörhead-frontmannen Lemmy Kilmister. Arkivbild.
Familjemedlemmar och rockstjärnor samlades på lördagen i Hollywood i Los Angeles för att hylla och ta farväl av den nyligen bortgångne Motörhead-frontmannen Lemmy Kilmister. Arkivbild.

Familjemedlemmar och rockstjärnor samlades på lördagen i Hollywood i Los Angeles för att hylla och ta farväl av den nyligen bortgångne Motörhead-frontmannen Lemmy, som egentligen hette Ian Fraser Kilmister.

Ceremonin ägde rum i Hollywood men minnesstunden blev en global hyllning eftersom de miljontals hårdrocksfansen uppmanats av bandmedlemmarna att följa stjärnans sista resa i en direktsändning i bandets Youtube-kanal.

Minnesstunden inleddes med att Motörheads manager Todd Singeman, höll en kort introduktion, rapporterar BBC.

Ceremonin blev sedan en "hyllning till Lemmys liv", som Singeman uttryckte det.

Lemmys son, Paul Inder, höll sedan ett kärleksfullt tal, där han kallade sin far för en "kämpe på scen" och en "fri själ".

– Res i frid, käre far. Du är tillbaka på vägarna igen för den längsta resan, för det stora giget, det i himlen.

Andra som hyllade var Guns N' Roses gitarrist Slash och Robert Trujillo and Lars Ulrich från Metallica. Plus Lemmys bandkamrater i Motörhead, bland dem den svenske trummisen Mikkey Dee och tidningen People skriver att ceremonin präglades av reflektion och skratt

Under ceremonin var lokalen dekorerad med blommor och fotografier av Motörhead, och ett blomsterarrangemang var utformat som ett spader ess – en blinkning till bandets monsterhit på 80-talet Ace of spades.

Lemmy Kilmister var född i Staffordshire i England. Han avled den 28 december efter en kort tids cancersjukdom. Lemmy blev 70 år.