Sport

Djokovic ute – Murray mot ny titel?

Juan Martin del Potro i ljusblå tröja kramar världsettan Novac Djokovic efter skrällsegern.
Juan Martin del Potro i ljusblå tröja kramar världsettan Novac Djokovic efter skrällsegern.

Juan Martin del Potro jublade över skrällsegern mot Novak Djokovic.Det gjorde säkert Andy Murray också.Vägen till ett nytt OS-guld ligger nu öppen för den brittiske tennisstjärnan.

Juan Martin del Potro trodde kanske inte att det var hans dag när han fastnade i hissen och blev kvar där i 40 minuter tills Argentinas handbollslandslag kom till undsättning.

Det visade sig inte vara något fel på den uppladdningen.

Argentinaren slog överraskande ut den serbiske världsettan Novak Djokovic med 7–6, 7–6 i första omgången i OS-tennisen.

– Det var en otrolig match för mig. Jag förväntade mig inte att vinna eftersom jag vet om situationen med min handled. Men i natt spelade jag en av mina bästa matcher i karriären, säger del Potro, som varit rankad fyra i världen men halkat ned till 145:e plats sedan han opererat handleden flera gånger.

Förra året spelade han bara sex turneringar.

– Den här segern är så stor eftersom jag vet hur tufft det var att komma tillbaka från operationerna.

Djokovic, med tolv grand slam-titlar på meritlistan, verkar helt ur slag. Förlusten i tredje omgången i Wimbledon följdes nu av en ny, stor besvikelse för serben.

– "Delpo" spelade bättre och förtjänade att vinna. Sådan är sporten, säger Djokovic.

Med Djokovic utslagen ökar favorittrycket på världstvåan och den regerande OS-mästaren Andy Murray – speciellt som fem av världens tio högst rankade herrspelare inte är med i Rio de Janeiro.

Men det blir ingen dubbeltitel tillsammans med brodern Jamie för Andy Murray. Det hjälpte inte att britterna räddade sex matchbollar mot hemmaspelarna Andre Sa och Thomaz Bellucci, det blev ändå förlust med 6–7, 6–7.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset