Sport

Djokovic vill att männen tjänar mer

Världsettan Novak Djokovic säger att herrspelarna lockar mer publik till tennisarenorna och därför borde ha mer prispengar. Arkivbild.
Världsettan Novak Djokovic säger att herrspelarna lockar mer publik till tennisarenorna och därför borde ha mer prispengar. Arkivbild.

Kontroversiella uttalanden från tävlingschefen i Indian Wells har satt ny fart på debatten om prispengar inom tennisen.Världsettan Novak Djokovic tycker att herrarna ska tjäna mer än damerna.

– Damspelarna har åkt snålskjuts och ska vara mycket, mycket tacksamma för att de har samma prispengar som männen. Om jag var kvinna hade jag gått ned på knä varje kväll och tackat Gud för att Roger Federer och Rafael Nadal blivit födda. För de har dragit lasset i den här sporten, sade Raymond Moore inför helgens finaler i Indian Wells.

Moore sade också att spelare som Eugenie Bouchard och Garbine Muguruza har framtiden för sig på WTA-touren eftersom "de är fysiskt och tävlingsmässigt attraktiva".

Kritiken lät inte vänta på sig.

– Vi kvinnor har nått långt och ska aldrig gå ner på knä för någon, sade världsettan Serena Williams.

Världsettan på herrsidan, Novak Djokovic, sade att Moores uttalanden "inte var politiskt korrekta" och att kvinnliga spelare "har kämpat för vad de är värda och fått det".

– Å andra sidan förtjänar herrtennisen mer eftersom vi lockar större publik till matcherna, sade Novak Djokovic.

Raymond Moore tog senare tillbaka sina uttalanden och bad om ursäkt.

– Jag är ledsen för mina uttalanden och ber spelarna och WTA som helhet om ursäkt.