Sport Fotboll

Djurgården lånar Mathias Ranégie

Mathias Ranégie spelar för Djurgården hela 2016.
Mathias Ranégie spelar för Djurgården hela 2016.

Djurgården förstärker truppen inför den allsvenska säsongen.Mathias Ranégie lånas av Premier League-klubben Watford under hela 2016 och dessutom är den kenyanske landslagsmannen Mikael Olunga klar.

Landslagsmeriterade Mathias Ranégie har haft svårt att ta en plats i Watford och lånades förra hösten ut till Millwall. Den senaste tiden har Ranégie -– med fem landskamper på meritlistan – tillbringat i Italien där han tränat med Udinese, klubben han spelade för 2012-2014. Men Ranégie fick inget kontrakt med Udinese.

"Vi har fört diskussioner med Watford och jag åkte ner till Udinese och var där i tre dagar och följde Ranégie på träningen. Efter den tiden kände jag att det inte fanns någon tvekan. Det här kan bli fullständig succé", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Dif:s hemsida.

Michael Olunga har imponerat under provspelet med Djurgården och bland annat gjort ett drömmål mot Ålesund. Nu belönas den kenyanske landslagsanfallaren med ett fyraårskontrakt med den allsvenska fotbollsklubben.

"Michael var en spelare som vi följde tidigt under hösten och han hade de egenskaper som vi letade efter. Utvecklingspotentialen är stor, så med lugn och ro i vår Djurgårdsmiljö kan han utvecklas till en anfallare för de absolut största ligorna i Europa", säger Bosse Andersson

Olunga, 21, spelade senast i Gor Mahia i den kenyanska högstaligan.