Sport

Djurgården tackade fansen

Djurgården vann över Örebro i premiären med 2–0. Sam Johnson satte det första målet.
Djurgården vann över Örebro i premiären med 2–0. Sam Johnson satte det första målet.

Runt 3 000 tillresta supportrar gav allt på läktaren.Och på planen imponerade Djurgården.Då hyllade tränaren både supportrar och spelare.– Dom är grymma, säger Pelle Olsson efter 2-0 segern borta mot Örebro.

Hela 11 247 åskådare kom för att se söndagskvällens premiär - och gästernas supportrar tog upp mer än en hel kortsida av Behrn arena.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson med förflutet i just Örebro, tackade sina fans för stödet på läktaren.

– Stödet var grymt. De ger oss helt klart en extra energikick. Man ser det på spelarna, alla höjde sig faktiskt ett snäpp. Även förra året hade vi vårt bästa bortafölje här i Örebro.

Snygga nickmål

Och han var också riktigt nöjd med hur hans spelare uppträdde ute på konstgräset. Två snygga nickmål i vardera halvlek gav alltså tre poäng i premiären.

– Jag är riktigt nöjd med genomförandet och resultatet. Vårt försvarsspel var kompakt och stabilt hela matchen. Sedan tog sig anfallsspelet också.

Fast det var Örebro som tog kommandot från början då det var mycket spel på Djurgårdens planhalva. Men efter 17 minuter tvingades förre Djurgårdsspelaren Martin Broberg, som gjorde succé i höstas i ÖSK-tröjan, lämna planen på grund av en lårskada och därefter tappade också ÖSK mycket av sitt spel. Efter 24 minuter nickade Djurgårdens anfallare Sam Johnson in matchens första mål efter en hörna från Daniel Berntsen. ÖSK-målvakten Jacob Rinne var helt chanslös när bollen letar sig in i bortre hörnet, framför ett stillastående hemmaförsvar.

Kritisk lagkapten

Och i pausen var Örebros lagkapten Robert Åhman Persson kritisk till sitt lag.

– Vi började bra, men efter målet tar de över. Det är ingen som tar tag i det riktigt, det är för lite rörelse. Vi måste höja upp det rejält i andra, sade Robert Åhman Persson till CMore.

Men det gjorde inte Örebro. Djurgården fortsatte att imponera och efter 55 minuter var det Djurgårdens mittback Omar Colleys tur att nicka in 2-0 till Djurgården efter ett utmärkt inlägg från Tim Björkström. 

– Nästa hela andra halvlek blev en lång kamp och vi spelade på resultat och lyckades hålla undan, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson och tillägger:

– Vi gör en riktigt bra bortamatch och jag är förstås nöjd med starten på säsongen. Flera av våra spelare gör sin bästa match för i år.