Sport

Djuses första proffsseger på V75

För ett drygt år sedan blev Martin Djuse, 23, proffstränare. På lördagen kom första V75-segern som tränare och kusk. Premiärvinnaren Wariner vann säkert före storfavoriten Windy Way.– Det känns otroligt skönt att äntligen få ta den där segern, sade han.

Martin Djuse hade siktat på ledningen i den första V75-avdelningen. Men Västerbo Paymyday var ännu snabbare från start och då trodde Djuse att segermöjligheterna var borta.

Men det som till en början såg så fel ut blev till slut väldigt rätt.

– Jag trodde att Ulf Ohlsson skulle få överta ledningen med Västerbo Paymyday och vi skulle få gå utvändigt utan rygg. Det hade blivit för jobbigt för Wariner. Men han blev ju inte släppt till spets och då fick vi perfekt draghjälp i stället, förklarade Martin Djuse.

För sent ute

Över upploppet tog favoriterna Windy Ways och Raz Macenzie upp jakten, men de var för sent ute. Wariner fick en klar ledning i början av upploppet och vann med närmare två längder.

– Det känns extra roligt att vinna med Wariner. En underbar häst på alla sätt, han är så cool och han gör allt som man ber honom om. Han har varit drabbad av flera svåra skador, bland annat en hovbensfraktur, men kommer alltid tillbaka. Han är nio år och då brukar lite av viljan försvinna, men inte på Wariner, han ger alltid allt.

Djuse började med 15 hästar i träning i november 2014. Nu har han fördubblat antalet och ser ljust på framtiden.

– Jag har ett bra material att jobba med. Det finns några yngre hästar som jag tror kan bli riktigt bra i sommar. Och Wariner kommer nog att vinna fler lopp i år.

Namnet Djuse kommer säkert att låta tala om sig i många år framöver. Storebror Mattias, 27, har börjat tränarkarriären lovande på Solvalla.

I brödrarkvartetten Djuse finns också Mats, 17, och Magnus, 15. Mats har redan vunnit tolv lopp och i år får Magnus också kusklicens.

Första för On Hold

I V75-3 blev det första segern i Gulddivisionen för On Hold. Magnus Jakobsson körde tidigt till spets och när de fick värsta hotet Ed You utvändigt var mycket vunnet.

– Det gick väldigt fort över upploppet och On Hold sprang så fort han kunde. Jag kände mig rätt så säker och det var aldrig någon fara. Han gör aldrig ett dåligt lopp, berömde Magnus Jakobsson.

Värmlandsamatören Berne Gustafsson var rörd efter första guldsegern för On Hold.

Spelbolaget ATG drabbades åter av tekniska problem. Den här gången var det spelstopp en halvtimme innan första V75-start kl 16.20. Tävlingarna sköts upp i 50 minuter vilket ledde till stort missnöje bland de aktiva.