Nyheter Sverige

Dom: Gjorde flicka gravid sovande

Hovrätten friar en man som säger sig ha sovit när han gjorde en flicka gravid. Arkivbild.
Hovrätten friar en man som säger sig ha sovit när han gjorde en flicka gravid. Arkivbild.

En man i 50-årsåldern dömdes för våldtäkt av barn efter att ett dna-prov visat att han var pappa till en ung tonårsflickas blivande barn. Men nu frias han i hovrätten – eftersom han sov under samlaget, skriver Aftonbladet.

Mannen, som är från Mellansverige, hävdade under rättegångarna att han varit helt omedveten om att ett samlag ägt rum. Samtidigt påstod flickan att hon hade haft sex med den sovande mannen i förhoppning om att hans hustru, som sov bredvid, skulle vakna och sedan lämna sin man.

Tingsrätten trodde inte på någon av berättelserna och mannen dömdes till 2,5 års fängelse.

Men när Svea hovrätt prövade fallet friades mannen helt. Enligt domstolen har åklagaren inte kunnat motbevisa att mannen faktiskt sov. Hovrätten lägger också större vikt vid flickans berättelse.

Mannen har suttit häktad i fyra månader innan han efter domen släpptes på fri fot.

– Min klient är givetvis mycket lättad. Han har ju från dag ett bedyrat sin oskuld och vi har fått kämpa i uppförsbacke. När man blir anklagad för den här typen av brottslighet, som är mycket allvarlig, så får man nästan bevisa sin oskuld i stället för tvärtom, säger mannens advokat Jimmy Schiöld till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset