Sport

"Drömde om detta när jag var barn"

Kristianstads Johan Jepson vill avsluta karriären med SM-guld.
Kristianstads Johan Jepson vill avsluta karriären med SM-guld.

Inför en brandgul vägg var Nebojsa Simic, 23, rena väggen.Kristianstad krossade Alingsås med 27–18 i SM-finalen.– Varför skulle vi ge dem en chans? säger målvakten efter klubbens andra raka SM-guld.

Den montenegrinske målvakten Nebojsa Simic, 23, pumpade upp det brandgula havet i Malmö Arena gång på gång under SM-finalen mot Alingsås och såg stundtals smått galen ut efter sina räddningar.

– Hur kan man vara normal inför den publiken? Du kan inte köpa detta. Hur kan jag beskriva detta? Det är en av mina mest fantastiska dagar i mitt liv. Jag drömde om detta när jag var barn. Nu kom jag hit och är bäst i Sverige, säger Simic.

"Minnas resten av mitt liv"

Av de 11 579 åskådarna var säkerligen tre fjärdedelar av dem Kristanstadssupportrar.

– Jag kommer att minnas detta resten av mitt liv. Vi vann rättvist och vi är det bästa laget, säger 23-åringen.

Redan i halvlek var det avgjort. Då ledde Kristianstad med osannolika tolv bollar (18–6) – den största halvtidsledningen hittills i en SM-final på herrsidan sedan formatet med en match infördes 2005. Då hade Simic en räddningsprocent på 57 procent.

– Det var ett fantastiskt försvar. Jag kände energin från publiken och försvaret gav mig verkligen energi. Jag gjorde många räddningar och att vi bara släppte in sex mål är otroligt, säger Simic.

Med en regnbågsfärgad lagkaptensbindel fick Johan Jepson för andra året i följd höja SM-bucklan mot taket – i vänstersexans sista match i karriären.

– Det är verkligen fantastiskt. Det går inte beskriva. Vi har kämpat så otroligt hårt den här säsongen, säger Jepson.

"Älskar dem som min familj"

IFK Kristianstad har gått från konkursens rand kring 2000-talet till att bli svensk handbolls maktfaktor på herrsidan. När Karlshamnsfostrade Jepson kom till klubben 2006 låg Kristianstad i division 1 – nu avslutar han sin tid i klubben med två raka SM-guld och två SM-silver (2012, 2013).

– Det är klart att jag kommer att bära med mig det här resten av livet, säger 30-åringen.

Klubben snittar drygt 5 000 i publik på sina hemmamatcher (cirka 3 000 fler än tvåan Ystad) och Kristianstadssupportrarna dominerade totalt i Malmö Arena.

– Jag älskar dem som min familj, nästintill. Det är dem jag kommer att sakna mest, säger Johan Jepson.

Läs också