Sport Fotboll

Drömmål av Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic firar sitt drömmål för PSG mot Caen.
Zlatan Ibrahimovic firar sitt drömmål för PSG mot Caen.

Paris Saint-Germain firar jul som överlägsen ledare i franska ligan.Zlatan Ibrahimovics lag avslutade höstsäsongen med att köra över Caen på bortaplan.Svensken bjöd på ett drömmål i 3–0-segern.

Spänningen är sedan länge över i den franska ligan.

Paris Saint-Germain är nämligen i en klass för sig, och numera handlar det mesta om med hur stor marginal huvudstadslaget kommer vinna Ligue 1.

I sista omgången innan jul- och nyårsuppehållet besegrade PSG Caen med klara 3–0, vilket betyder att avståndet ner till tabelltvåan Angers, som dock har en match mindre spelad, är osannolika 20 poäng.

Redan efter de första 45 minuterna var matchen på Michel d'Ornano-stadion mer eller mindre avgjord.

Angel Di Maria gav ett fullständigt överlägset PSG ledningen efter en kvart, och med tio minuter kvar till pausen utökade Ibrahimovic till 2–0. Och det målet var något alldeles extra.

Stillastående utanför straffområdet avlossade Zlatan ett jätteskott som satt stenhårt i krysset. Enligt Le Parisien uppmätte hästsparken hela 97 kilometer i timmen.

Ibrahimovic hade även bud på fler drömmål. Vid ställningen 1–0 sköt svensken i ribban, och på returen försökte han sig sedan på en cykelspark – som Caens målvakt reflexräddade på mållinjen.

I andra halvlek lobbade Di Maria elegant in 3–0 från nära håll efter ett klapp-klapp-anfall och i slutskedet passade den ifrågasatte PSG-målvakten Kevin Trapp på att rädda en svagt slagen Caen-straff.

I och med segern har obesegrade PSG 51 inspelade poäng efter 18 ligaomgångar, vilket är nytt franskt rekord.