Sport

Drömmatchen försvann för Larsson

Johanna Larssons OS-äventyr blev kort.
Johanna Larssons OS-äventyr blev kort.

Johanna Larsson var deppig efter förlusten mot Alize Cornet, Frankrike.Vid seger hade det blivit ett möte med den regerande OS-mästaren Serena Williams inne på centercourten.– Ja, det hade varit en fantastisk upplevelse och gör att det här känns ännu surare, säger hon.

Matchen i den första omgången spelades på bana 5, vägg i vägg med en bilväg och med bara fyra rader publikplatser längs långsidorna.

OS blev inte mer storslaget än så för Johanna Larsson denna gång.

– Riktigt trist att förlora, men jag gjorde lite för många misstag i sista set, säger hon efter 1–6, 6–2, 3–6.

När Cornet klagade på att regnet gjort banan hal och ville bryta matchen stod Larsson lugnt vid baslinjen och väntade på att spela vidare.

– Jag fick henne lite i obalans och på dåligt humör, jag vet ju hur hon är. Hon har ju väldigt mycket liv i sig och en lite dålig knopp.

TT: Men var det för halt för att spela?

– Det är klart att det var lite halt på banan, men eftersom hon så gärna ville bryta så ville ju inte jag det. Hon ville ju bara bryta för att jag hade lite momemtum, och då vill man ju spela vidare.

Larsson tog andra set av bara farten medan Cornet var irriterad, men i tredje vände det igen och OS är över för svensk tennis redan efter den första omgången.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset