Sport

Dramatik när Eslöv finalföll

Kristian Karlsson blev Champions League-mästare med Pontoise. Arkivbild.
Kristian Karlsson blev Champions League-mästare med Pontoise. Arkivbild.

Eslöv lyckades inte kröna sin framgångsrika vecka med ännu ett guld. I en högdramatisk pingisfinal i Champions League föll laget med minsta möjliga marginal. 3-3 i matcher, men Pontoise Cergy vann totalt med 15-14 i set

– Förlorat har man gjort förr, men det här var en ny dimension av förlust. Aldrig har väl begreppet små marginaler passat bättre in, sade Eslövs Robert Svensson.

Det blev SM-guld både för herrar och damer tidigare i veckan. Nu skulle klubben sätta dit trippeln och utgångsläget var bästa tänkbara efter vinst hemma i första finalen med 3-1.

Nätrullare

De planerna sprack.

Mattias Översjö inledde med att tappa i tre raka mot Tristan Flore vilket var väntat. Sedan var det tänkt att Xu Hui, som imponerat stort under hela säsongen i Champions League, skulle besegra Marcos Freitas igen.

Det började bra, 1-0 i set för Xu Hui och sedan fyra setbollar till 2-0, 10-7 och 11-10. Men Freitas vann med 3-1 i set efter att ha avgjort till 11-9 i fjärde set på en nätrullare och en otagbar kantboll.

– Jag vet inte vad jag ska säga, men mer otur än så går knappast att ha, sade Robert Svensson.

Vid 2-0 till Pontoise var det upplagt för Kristian Karlsson att på samma sätt som för två år sedan avgöra en Champions League-final. Men Robert Svensson såg till att hålla Eslöv kvar i matchen.

– Jag var mentalt beredd på att det kunde stå 0-2. Jag ville verkligen ge allt och jag lyckades få honom bokstavligt att stå på hälarna, sade Robert Svensson.

Karlsson mästare

1-2 och på nytt hade Xu Hui läge att ge Eslöv den åtråvärda titeln. Han fick med sig ett set, men det hade behövts två för att Eslöv skulle vinna Champions League.

– Man får inte så många chanser och just nu tycker jag det är väldigt trist för Xu Hui som varit den bäste spelaren i Champions League, sade Robert Svensson.

Det blev ändå en svensk som kan titulera sig Champions League-mästare och det är Kristian Karlsson, som gjorde sitt sista framträdande i den franska klubben. Nästa säsong drar Kristian vidare till Düsseldorf.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset