Sport

Dramatiskt direkt i bandyslutspelet

Christoffer Edlund och Magnus Muhrén jublar efter SM-finalen 2014. Arkivbild.
Christoffer Edlund och Magnus Muhrén jublar efter SM-finalen 2014. Arkivbild.

Bollnäs Per Hellmyrs var sjuk, Christoffer Edlund saknades i Sandviken och Magnus Muhrén gjorde mål för Villa-Lidköping.Efter en lång grundserie var det dramatiskt direkt i bandyns första kvartsfinaler.Sandviken vann mot Hammarby (8–4), Villa-Lidköping slog Vetlanda med 7–2 medan Edsbyn skrällde och slog Bollnäs med 3–1.

I Lidköping såg Villa till att rycka åt sig en 4–0-ledning mot Vetlanda redan efter en dryg kvarts spel inför storpubliken 3 469. Juniorspelaren Martin Karlsson petade in det första redan i den tredje minuten, tätt följt av mål från Martin Johansson, Johan Esplund och David Karlsson.

När Magnus Muhrén – ja, mannen som inte skulle göra comeback fortsätter sin comeback – slog in 5-1 efter en halvtimmes spel var allt annat än en hemmaseger en skräll.

Ingen Edlund

Sandviken fick kämpa lite hårdare mot Hammarby.

Matchen var riktigt dramatisk när David Pizzoni Elfving reducerade fram till 3–4 efter en knapp timmes spel, och det var först efter två snabba mål av Joakim Bergman och Hannes Edlund som Saik-spelarna kunde andas ut.

Skyttekungen Christoffer Edlund tvingades se matchen från läktarplats då han fortfarande inte är friskförklarad efter sin hjärnskakning.

Sjuk Hellmyrs

Inte heller Bollnäs storstjärna Per Hellmyrs var kry nog för att spela.

– Vi hade en förhoppning om att kunna använda honom i dag, men han har lite problem med sin hals. Då får man vara förnuftig, det är många matcher. Vi hoppas att han kan vara med på tisdag, sade tränaren Jocke Forslund till Bandypuls.se.

Utan Hellmyrs kom Bollnäs första förlust på 15 matcher.

Mattias Hammarström gjorde två av Edsbyns mål.

Kvartsfinalerna spelas i bästa av fem matcher.

Läs också