Nyheter Världen

Dubbla bilder om Trumps kvinnosyn

Den republikanska presidentkandidaten Donald Trump. Arkivbild.
Den republikanska presidentkandidaten Donald Trump. Arkivbild.

Donald Trump har avbrutit samtal under möten för att fälla kommentarer om kvinnors kroppar. Han ska ha sagt att kvinnorna i södra Kalifornien "tar väl hand om sina rumpor", och det finns vittnesmål om att mannen som vill bli USA:s näste president i stort betraktar kvinnor som sexuella objekt.

Å andra sidan finns det flera kvinnor som berättar om att Donald Trump uppmuntrat dem i deras karriärer och stöttat när de satsat på jobb inom affärsområden som oftast varit förbehållna män.

Det är The New York Times som för att försöka pussla ihop en bild av den excentriske fastighetsmiljardärens kvinnosyn har intervjuat mer än 50 kvinnor som har arbetat i hans närhet.

Själv säger huvudpersonen själv att han tvivlar på uppgifterna i artikeln.

– Det är så mycket som har hittats på genom åren. Jag har alltid behandlat kvinnor med stor respekt, säger Trump till The New York Times.

Ända sedan Trump gav sig in i den amerikanska presidentvalskampanjen har han fått kritik för sin kvinnosyn. Inte minst sedan han under en av de första tv-debatterna mellan de republikanska aspiranterna avfärdade frågor från programledaren Megyn Kelly. Hon ställde frågor om hans tidigare sexistiska kommentarer vilket irriterade Trump svårt och efterhand raljerade han över att hennes frågor kanske hade med att hon menstruerade att göra.

Trump har också uttryckt sig nedsättande om den tidigare republikanska presidentaspiranten Carly Fiorinas utseende.