Sport

Dubbla smällar för Örebro

Julius Hudacek var tillbaka i Örebromålet i förlusten mot Frölunda. Arkivbild.
Julius Hudacek var tillbaka i Örebromålet i förlusten mot Frölunda. Arkivbild.

Först kom chockbeskedet att stjärncentern Justin Hodgman lämnar klubben.Sen kom nästa smäll för Örebro när laget förlorade det första dubbelmötet med Frölunda med 2–3 efter förlängning.

Bara fem timmar innan nedsläpp kom beskedet att ännu en meriterad stjärncenter lämnar Örebro Hockey med omedelbar verkan.

– Jag kan bara säga att han lämnar laget av personliga skäl, säger Örebros assisterande tränare Johan Tornberg.

– Jag har ingen aning om han kommer tillbaka till oss.

TT: Hur kan laget ha påverkats av det här plötsliga beskedet några timmar före nedsläpp?

– Inte på något sätt. Gruppen vet spelreglerna och jag såg ingen som helst skillnad i hur spelarna agerade och regerade före matchen.

Fartfyllt

Justin Hodgman värvades strax efter nyår då höstens tidigare förstecenter Jakub Petrozalek brutit sitt kontrakt med klubben. Hodgman kom närmast från AHL-laget Chicago Wolves och i Örebro hoppades man att kanadensaren skulle ta en ledande roll i laget.

Men det blev bara ett mål och tre assist i Örebrotröjan och i förra bortamatchen mot Färjestad, som närkingarna vann efter straffar, var stjärnförvärvet petad.

Och senare på fredagskvällen kom nästa smäll för Örebrosupportrarna när laget föll mot Frölunda hemma i Behrn arena.

Den första perioden var fartfylld och underhållande – men blev mållös.

– Det blir alltid bra och roliga matcher mellan oss och Frölunda. Vi dras med i deras tempo, Frölunda gör oss bra helt enkelt, säger Johan Tornberg.

Men det räckte inte till tre poäng.

– Nej, men med tanke på att Frölunda hade ledningen så långt in i matchen så är jag nöjd med att vi åtminstone får med oss en poäng.

Avgjorde i förlängning

Det var Örebros Ville Viitaluoma som inledde målskyttet när han läckert tryckte in pucken bakom Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Efter halva andra perioden kvitterade sedan Frölundabacken Henrik Tömmernes i spel fem mot tre. Och tre minuter in i tredje perioden var Ryan Lasch framme på en retur och skickade in 2–1 till Frölunda.

Örebro tryckte på en hel del på slutet men Johan Gustafsson imponerade i gästernas bur. Först elva sekunder före ordinarie tid kom kvitteringen då Ville Viitaluoma tryckte in sitt och lagets andra mål i öppen bur.

Men i förlängningen avgjorde sedan gästernas Artturi Lehkonen. Frölunda tog därmed andra raka segern efter en tre matcher lång förlustsvit i SHL. Redan ett dygn senare, på lördagskvällen, tar Frölunda emot Örebro i Scandinavium.