Sport

Dubbla smällar för Klingberg

Dallasbacken John Klingberg har haft en tung vecka. Arkivbild.
Dallasbacken John Klingberg har haft en tung vecka. Arkivbild.

Först petad ur Tre Kronors World Cup-trupp.Och så i natt – skadad och borta på obestämd tid.Efter en succésäsong har motgångarna den senaste veckan kommit slag i slag för Dallas backstjärna John Klingberg.

Det var i första bytet i NHL-matchen mot New Jersey som John Klingberg krockade med Kyle Palmieri. Klingberg tog sig till bänken, men kom aldrig tillbaka ut på isen.

Enligt Dallas tränare Lindy Ruff handlar det om "något slags muskelskada" i underkroppen.

– Det är en korttidsskada, men det ser ut som att han kan bli borta ett litet tag, säger Ruff till klubbens hemsida.

Succésäsong

Klingberg har gjort stor succé under sin andra säsong i den nordamerikanska hockeyligan och ligger trea i backarnas poängliga bakom Erik Karlsson, Ottawa, och Brent Burns, San Jose. 53 poäng på 65 matcher är hans imponerade facit.

Men när Tre Kronors blivande förbundskapten Rikard Grönborg i onsdags tog ut de 16 första spelarna till höstens World Cup-turnering fanns det inte plats för Klingberg.

Den 23-årige göteborgaren kunde i alla fall glädja sig åt att Dallas vann matchen med 4–2. Mattias Janmark spelade fram till två av Dallas mål.

New Jersey drabbades också av en tung skada när stjärnmålvakten Cory Schneider tvingades byta i början av tredje perioden.

Raanta ersatte Lundqvist

Jesper Fast öppnade målskyttet när New York Rangers besegrade Washington med 3–2.

Antti Raanta som stod i Rangers mål, sedan Henrik Lundqvist dragit på sig en nackskada i förlustmötet med Pittsburgh tidigare i veckan, gjorde 32 räddningar.

Det är oklart när Lundqvist, som återhämtar sig efter skadan, är tillbaka. New York Rangers möter New York Islanders på hemmais på söndagen.

För att täcka upp för Lundqvist har Rangers kallat upp Magnus Hellberg från AHL-laget Hartford.