Sport

Dujardin kommer till Göteborg

Världsstjärnan Charlotte Dujardin kommer till dressyrens världscupfinal i Göteborg. Arkivbild.
Världsstjärnan Charlotte Dujardin kommer till dressyrens världscupfinal i Göteborg. Arkivbild.

Här är något för dressyrvännerna att se fram emot:Världsstjärnan Charlotte Dujardin kommer till världscupfinalen i Scandinavium när det drar ihop sig till påsk.

Det var det roliga. Inte fullt lika upphetsande är att Valegro, valacken hon vunnit allt på, får stanna hemma och vila inför sommarens OS i Rio de Janeiro.

Dujardin kommer istället med Utophia i hopp om att försvara titeln som världscupvinnare. Brittiskan har inte startat Valegro sedan EM-guldet i Aachen i somras.

Tävlade i OS i London

Utophia är dock van vid rampljuset. Hingsten reds av Dujardins tränare Carl Hester vid OS i London och Dujardin startade honom i världscupskvalen i London och Amsterdam.

– Vi ställde väldigt små krav på Uthopia i de här kvalen han gjort, till finalen kan vi absolut få honom i lite bättre fysisk form. Det är en häst som är en familjemedlem och han har gjort allt för oss rätt. Det blir skönt för Charlotte att kunna rida utan samma krav på att vinna, vi är glada hur det än går nu, det är bara roligt, säger Hester till tidningenridsport.se

Första besöket i Sverige

Dujardin och Valegro klev upp som världsetta 2012 och behöll den positionen fram till den senaste rankningen när tyskan Kristina Bröring-Sprehe och Desperados klev förbi.

Det brittiska ekipaget håller världsrekorden i samtliga tre discipliner och målet är att få Valegro i toppform lagom till det blir dags att försvara OS-gulden från London i Rio.

Första tävlingen för säsongen för Valegro är redan i helgen, i Jerez, Spanien.

Världscupfinalen i Göteborg 24-28 mars blir första besöket i Sverige för Charlotte Dujardin.