Nöje

Edward Blom: SR ville censurera mig

Edward Blom. Arkivbild.
Edward Blom. Arkivbild.

Edward Blom anklagar Sveriges Radio för att ha velat stryka delar ur hans inslag av "Sommar i P1". Nu har parterna dock kommit överens.

Edward Blom, kulturhistoriker och gastronom, är torsdagens värd i "Sommar i P1". Under onsdagen fick han ett samtal från Sveriges Radio där de berättade att de ville stryka vissa delar av hans inslag.

"Dagen innan mitt Sommar ringde SR och ville censurera det inspelade programmet", skriver han på Twitter.

"Mår jättedåligt av detta. Yr, illamående. Aldrig varit med om något liknande".

Anledningen ska ha varit att Edward Blom pratade i för positiva ordalag om alkohol. Efter hans första Twitterinlägg gick dock förhandlingarna framåt – och Edward Bloms program kommer nu att sändas i sin helhet.

"Vi har nått en gemensam lösning: inget blir bortklippt men jag la till lite om alkoholens negativa sidor – som jag kan stå för".

Programchefen för "Sommar i P1", Bibi Rödöö, bekräftar att de båda parterna till sist enades om att göra just ett tillägg.

– Censur var det inte frågan om. I manuset fanns ett par rader där han pratade om de negativa konsekvenserna av stort alkoholintag, men i programmet var de inte med. Han kom hit i dag (onsdag) och läste in dem, säger hon till Dagens Nyheter.