Nyheter Sverige

Efter gårdagens skottlossning – polisen jagar flera gärningsmän

En man och en kvinna skadades i samband med en skottlossning i Östberga i södra Stockholm.
En man och en kvinna skadades i samband med en skottlossning i Östberga i södra Stockholm.

Polisen jagar fortfarande de gärningsmän som misstänks för flera mordförsök i Stockholm. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan händelserna.

– Ett flertal skott med någon form av automatvapen avlossades mot en bil, säger Christer Holmer, stationsbefäl vid polisen i Flemingsberg till, TT.

Skjutningen genomfördes strax före klockan nio på lördagskvällen i Östberga i södra Stockholm. Offrens bil ska ha prejats och därefter ska skotten ha avlossats. Skytten eller skyttarna försvann från platsen i bil.

En man och en kvinna i 20-årsåldern skadades i samband med skjutningen. Skadorna ska inte vara livshotande. Inga misstänkta gärningsmän har gripits.

Händelsen rubriceras som mordförsök och grovt vapenbrott. En av polisens teorier är att skjutningen är en uppgörelse bland kriminella.

Under söndagen hittade en barnfamilj två vapen i närheten av där bilen kraschade. Ett vapen låg i en buske och det andra bakom ett staket, skriver Aftonbladet.

– Jag kan faktiskt inte svara på hur man kunde missa det i går (lördag), säger Gabriella Åslund, stationsbefäl vid Stockholmspolisen region syd, till tidningen.

En dryg timme efter den första skottlossningen i lördags larmades polis till Tensta i nordvästra Stockholm med anledning av en ny skottlossning. Två yngre män skadades, varav den ena lindrigt. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

TT: Ser ni något samband med skjutningen i Östberga?

– Inte vad jag vet i nuläget, men det kan inte uteslutas, säger Per Tollström, stationsbefäl vid polisen i Solna.