Nyheter Sverige

Efter superpizzan – nu är monsterkebabrullen här

Simon Kachoa visar stolt upp sin skapelse
Simon Kachoa visar stolt upp sin skapelse

Pizzabagaren Simon Kachoa gjorde sig i november känd för sin superpizza. Nu visar han upp sin nya monsterkebabrulle på mellan 2,5 och 3,5 kilo. Rullen väntas av bagaren och hans son bli minst lika populär som pizzan och möjligtvis den största i Sverige.

Efter att ha gjort sig känd över hela Sverige med sin superpizza tidigare i november, presenterar nu pizzabagaren Simon Kachoa, på Pizzeria Tullen i Enköping, sin monsterkebabrulle på hela 90 centimeter. Rullen är 15 centimeter tjock och uppskattas väga mellan 2,5 och 3,5 kilo.

– Idén till den här skapelsen kom efter att vi hade blivit kända med pizzan i november. Vi ville göra något nytt som var stort igen eftersom vi är vana vid att göra stora portioner och tycker det är kul. Farsan kom då med idén att göra denna kebabrulle, berättar Christian Kachoa, son till Simon Kachoa, till Metro.

►LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Simon Kachoa ville, enligt sonen, att de skulle presentera den nya rullen på menyn redan i början av december, men sonen övertalade honom att vänta till efter det nya året hade börjat.

– Den har blivit extremt populär under den vecka som gått sedan vi började sälja den. Jag skulle nog säga att den har hunnit bli lika stor i popularitet som vår stora pizza, säger Chrstian Kachoa.

Rullen innehåller kebabkött, pommes frites, sallad, tomat, lök och två olika såser och landar på 299 kronor. Storleken jämförs med fyra normalstora kebabrullar.

– Det är en kebabrulle för alla men den är nog kanske mest praktisk för en familj att köpa. Det blir lite svårt att äta upp den själv, som vi ser det.

►LÄS MER: Här är julbordspizzan med extra allt