Sport Sport-topp

Efterlängtat mål gav HV71-seger

Emil Johansson gjorde sitt första SHL-mål när HV71 besegrade Karlskrona. Arkivbild.
Emil Johansson gjorde sitt första SHL-mål när HV71 besegrade Karlskrona. Arkivbild.

HV71 vände 0–2 till 3–2 borta mot Karlskrona och närmar sig en kvartsfinalplats.Det viktigaste målet gjorde den minst målfarliga spelaren.– Det var efterlängtat, sade reduceringsskytten Emil Johansson efter 76 SHL-matcher utan nätrassel.

HV71 hade slösat bort ett jätteövertag i första perioden – 14–1 i skott på mål – och hamnat i tvåmålsunderläge, 0–2, borta mot SHL-jumbon Karlskrona.

Andra perioden var på väg att ta slut och Jönköpingslaget var i stort behov av en reducering.

Då lyfte spelaren som inte kunde göra mål klubban.

Emil Johanssons direktskott bar en rutinerad avslutares prägel – stenhårt rakt upp i nättaket bakom Karlskronas storspelande målvakt Johan Holmqvist.

– En otrolig lättnad. Jag har varit nära många gånger så det var skönt att den gick in, sade den 19-åriga backen till C More efter sitt första SHL-mål.

HV71 fick segervittring och i tredje perioden fullbordades vändningen.

Oscar Sundh plockade ned en luftburen puck med handsken och lade in 2–2 innan Adam Almquist avgjorde i powerplay. HV71 har därmed krympt avståndet till sjätteplacerade Djurgården till fyra poäng.

Karlskrona har förlorat fem matcher i följd, varav en i förlängning, med uddamålet.

– Vi håller på att mogna. Vi är inte där än men vi är på rätt väg. Jag förlorar hellre med uddamålet än med 7–0, sade tränaren Per Hånberg.