Sport Sport-topp

Ekberg bröt foten – missar OS

Niclas Ekberg missar OS efter att ha brutit foten. Arkivbild.
Niclas Ekberg missar OS efter att ha brutit foten. Arkivbild.

Niclas Ekberg sköt Sverige till OS.Men handbollsstjärnan missar mästerskapet på grund av skada.– Känns jättetråkigt för oss allihop, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Skadeeländet verkar aldrig ta slut för handbollslandslaget.

Högersexan Niclas Ekberg, som producerat 544 mål på 135 landskamper, kan inte vara med i OS. Detta eftersom han bröt foten på träning i onsdags, inför VM-kvalet.

"Det känns förstås oerhört bittert att missa OS, jag hade verkligen sett fram emot att spela där", säger han i ett pressmeddelande.

Ben i foten av

27-årige Ekberg, som vann skytteligan när Sverige tog OS-silver 2012, röntgades under onsdagen och den visade att det yttre mellanfotsbenet i upphoppsfoten är av.

Ekberg – som debuterade i A-landslaget i samma landskamp som Ola Lindgren och Staffan Olsson gjorde sin debut som förbundskaptener – kommer att bli borta i runt fyra månader.

– Det är en kille som har utvecklats enormt de senaste åren, blivit en internationell toppspelare och betytt mycket för svensk handboll. Han har varit med på Olas och min resa hela vägen. Känns oerhört tråkigt för alla berörda. För Niklas själv och för oss i laget, säger Olsson.

Många skador

Samtidigt är Ekberg en i raden av svenska landslagsspelare i handboll som finns på skadelistan. En annan stjärna i laget, Jonas Källman, har redan tackat nej till OS just på grund av skada. Det finns dessutom frågetecken för om Kim Andersson och Lukas Nilsson drar på sig den blågula tröjan i Rio av samma anledning.

Andersson och Nilsson medverkar i alla fall inte i VM-kvalet. Nilsson var under onsdagen på en magnetkameraundersökning på grund av sin skenbensskada, men Olsson har inget nytt att berätta om detta.

– Just nu ligger fullt fokus på de här två VM-kvalmatcherna. De är väldigt viktiga för oss, säger Staffan Olsson.

Sverige möter Bosnien-Hercegovina i Växjö den 12 juni. Returen spelas i Sarajevo tre dagar senare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset