Sport Sport-topp

Ekdal: "Finns en öppen plats"

Albin Ekdal, i rosa väst, går för fullt in i närkamp med Pontus Wernbloom.
Albin Ekdal, i rosa väst, går för fullt in i närkamp med Pontus Wernbloom.

Frågan om ryggskadan viftar han bort direkt.Sedan slår Albin Ekdal fast att han finns med i diskussionerna kring startelvan till EM-premiären mot Irland.– Alla konkurrerar om en startplats, och självklart är jag med där, säger han.

Nattklubbskadan är ett avslutet kapitel för Albin Ekdal. Mittfältaren har varit i full träning sedan EM-lägret i Båstad och fick dessutom viktiga spelminuter när han byttes in i 61:a minuten i EM-genrepet mot Wales på Friends Arena.

– För ett par veckor sedan trodde jag inte att jag skulle kunna träna så här hårt som jag har gjort, säger han.

– Ryggen är bra. Sedan är inte konditionen och matchformen helt hundra, som alla vet, eftersom jag inte spelat så mycket. Men det är så det är och det är bara att köra på.

"Öppen plats"

Och det gör han.

Under landslagets första träning på fransk mark var det tydligt att 26-åringen öste på. Han var en av de bättre när det var det dags för matchspel. På den fina gräsmattan på Stade Léo Lagrange hittade han rätt i defensiven, offensiven och låg hela tiden rätt i positionsspelet.

Allt framför förbundskapten Erik Hamréns vakande ögon.

Men räcker det för att knipa en av startplatserna mot Irland på måndag?

– Det är svårt att säga. Jag vet inte hur min matchform är eftersom jag bara har spelat 30 minuter på en månad. Men alla på mittfältet är med och konkurrerar och jag tycker det finns en öppen plats. För mig är Kim (Källström) given, säger Ekdal.

"Fyra dagar kvar"

Albin Ekdal är dock inte ensam om att vilja knipa den där platsen.

Oscar Lewiciki, Oscar Hiljemark och Pontus Wernbloom har samma tanke i sina huvuden: De vill vara den som spelar premiären på Stade de France.

– Det är hans (Erik Hamréns) jobb att ta ut startelvan och det är väl ingen överraskning om det skulle bli som mot Danmark, säger Ekdal.

– Jag räknar med att finnas med i diskussionerna men om jag spelar eller inte är upp till tränaren. Det är fyra dagar kvar till matchen och vi har några träningar kvar.

Även målvakten Andreas Isaksson, som inte fick spela vidare mot Wales på grund av en ömmande rygg, säger sig vara redo för spel igen.

– Jag känner inte av något direkt. Det känns okej, säger han.

Av försiktighetsåtgärd var han inte med i onsdagens tvåmålsspel.

– Jag ville bara ta det lite lugnt och känna att det var bra. Jag har tagit det lugnt i några dagar och bara vilat, säger Andreas Isaksson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset