Sport Sport-topp

Ekdal skadade sig på nattklubb

Albin Ekdal. Arkivbild.
Albin Ekdal. Arkivbild.

Fotbollslandslagets mittfältare Albin Ekdal fick ett rejält skärsår i ryggen när han föll på ett glasbord i en nattklubb i Hamburg i lördags.26-åringen är kvar på sjukhus.

– Klart att det är allvarligt eftersom han är på sjukhus. Det är inget litet skärsår utan ett rejält jack, säger Albins pappa Lennart Ekdal till Aftonbladet.

– Det är bara att avvakta, men jag hoppas innerligt att det är över på någon vecka.

Lennart Ekdal säger att sonen snubblade i en trappa och landade på ett glasbord. Han ska ha fått skärsår i ryggen.

Skadan gör att Hamburg-spelaren missar säsongens sista bundesligamatch mot Augsburg i helgen, men det är oklart hur det påverkar hans chanser att spela EM i juni. Förbundskapten Erik Hamrén presenterar den svenska EM-truppen på onsdag.

– Vi känner till att någonting har hänt, men inväntar just nu en bekräftelse från klubben, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till Expressen.

Ekdal kom till Hamburg i fjol inför den här säsongen. Han åkte på en fotledsskada i höstas och var borta i drygt fyra månader och missade bland annat playoffmatcherna mot Danmark i november. Han gjorde comeback i Hamburg i mars och har spelat 14 matcher totalt i ligan den här säsongen.

Ekdal var tillbaka i landslaget i mars då han spelade mot Turkiet. Han fick sedan sitta på bänken i landskampen mot Tjeckien.

Läs också