Sport

Ekholm: "Det var inte bra nog"

Mattias Ekholm fick en tung avslutning på säsongen.
Mattias Ekholm fick en tung avslutning på säsongen.

Förhoppningen var fyra VM-matcher.Det blev bara två.– Vi gjorde misstag och de tog tillvara på allt, sade Nashville-backen Mattias Ekholm efter 0–6 mot Kanada.

Vårkanten blev extra tung för Mattias Ekholm. Efter sortin med Nashville i Stanley Cup-slutspelet hoppades han på att få ett bättre avslut i ishockey-VM.

Det blev tvärtom.

1-4 mot Ryssland följdes av 0–6 mot Kanada. Och kvartsfinalsförlusten i S:t Petersburg blev bara extra salt i såren från nederlaget i NHL-slutspelet.

– Jag vet inte vad jag ska säga... Det är ganska tomt, sade han.

– Det är alltid kul att komma hit för att representera Sverige, och spelarna och staben har varit kanon mot mig. Men det är tråkigt att vi inte kan komma upp bättre i matcherna.

"Kom över oss"

Sverige var med i matchen första tio minuterna. Sedan tog Kanada över allt mer och efter första målet, Mark Scheifele med 1.21 kvar av första perioden, var det bara ett lag på isen i Jubileinij.

– Första perioden var helt okej och vi hade till och med några bra byten, där kunde ha gjort något mål. Sedan kom de över oss och fick en sen kasse, sade han.

Ekholm, som var med 2014 i Vitryssland och 2015 i Tjeckien, kunde inte sätta fingret på varför turneringen slutade som den gjorde för Tre Kronor.

– Jag kan bara svara för den tiden som jag har varit här och det var inte bra nog.

– Energin kanske har varit bättre tidigare. Om det beror på att vi har rest eller vad det beror på vet jag inte. Men det kändes som att vi inte var på bettet som man behöver vara för att slå Kanada.

"Tufft"

Gustav Nyquist:

– Det är inte så mycket att säga egentligen. Det är så klart jättetungt och tråkigt att förlora med 0–6 i kvartsfinal. Tufft, sade han.

– Det är svårt att sätta fingret på varför. Vi bra med första tio men sedan spelade vi fast och de fick en slumpstyrning som gick in. Sedan tittade de aldrig bakåt.

Läs också