Nyheter Världen

Elefant dödade flicka med sten

En elefant dödade en flicka i en djurpark i Marocko genom att kasta iväg en sten med snabeln. Stenen träffade barnet som avled. Arkivbild.
En elefant dödade en flicka i en djurpark i Marocko genom att kasta iväg en sten med snabeln. Stenen träffade barnet som avled. Arkivbild.

En sjuårig flicka dödades när hon träffades av en stor sten i huvudet som en elefanthona skickade iväg med sin snabel över stängslet till inhägnanden på en djurpark i Marockos huvudstad Rabat. Flickan fördes medvetslös till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Parken skriver i ett uttalande att inhägnaden uppfyller internationella krav och konstaterar att "sådana här olyckor är sällsynta, oförutsägbara och ovanliga".

Phyllis Lee, vetenskaplig chef på Amboseli Trust for Elephants, säger till BBC News att det är mycket ovanligt att elefanter målinriktat kastar stenar och grenar.

– Det kan inträffa när elefanter är frustrerade eller uttråkade. Det är osannolikt att elefanten siktade på flickan, men den visade frustration. Det går inte att förutse vad djur i fångenskap kommer att göra.

Strax efter det att elefanten i tisdags kastat stenen som träffade flickan började människor att filma djuret. Videor som laddats upp i sociala medier visar hur elefanten i sin inhägnad svänger med snabeln ovanför en annan sten som ligger på marken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset