Nyheter Världen

Elva döda i bombattack i Istanbul

Turkiska säkerhetsstyrkor och räddningstjänst arbetar på platsen för explosionen.
Turkiska säkerhetsstyrkor och räddningstjänst arbetar på platsen för explosionen.

Elva personer, varav sju poliser, har dödats i en bombattack mot en polisbuss i Istanbul.Fyra personer har omhändertagits av polis, misstänkta för kopplingar till dådet.

Explosionen ägde rum i de centrala delarna av staden på tisdagsmorgonen, inte långt ifrån Istanbuls universitet och det historiska centrumet där många turister rör sig. En bil fylld med sprängmedel detonerade samtidigt som en polisbuss körde förbi. Ett stort antal ambulanser skickades till platsen.

Ytterligare ett 30-tal personer skadades i dådet.

Ingen har tagit på sig attacken, men bombdåd i Turkiet är inte ovanliga. Såväl terrorgruppen IS som militanta kurdiska grupper och vänsterextremister har genomfört attentat i landet.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sade efter ett besök på ett sjukhus där flera av de skadade vårdas att attacken var oförlåtlig och att Turkiet kommer att bekämpa terrorismen "till slutet". Han antydde också att den kurdiska PKK-gerillan ligger bakom attentatet.

Polis meddelade timmar efter attacken att man fängslat fyra misstänkta personer. Dessa fördes till polishögkvarteret för förhör enligt nyhetsbyrån Anatolia.

Attentatet är det senaste i raden av flera uppmärksammade dåd i Turkiet i år, däribland två självmordsattacker i Istanbul och två bilbomber i Ankara.

TT
Explosionen inträffade i Istanbul.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset