Sport Sport-topp

EM-chansen borta för volleyherrarna

Volleybollens förbundskapten Johan Isacsson. Arkivbild.
Volleybollens förbundskapten Johan Isacsson. Arkivbild.

Sveriges chanser att nå volleyboll-EM försvann på lördagen trots 3–2-seger mot Danmark i Helsingfors.För sen slog Finland gruppettan Portugal och då försvann den sista teoretiska chansen att kvala vidare till EM.

Sviten på 23 år utan EM-slutspel för Sverige får nu en fortsättning. Och det var fredagens 0–3-förlust mot Finland som knäckte svenskarna.

– Luften gick ur killarna efter matchen i går, sade förbundskapten Johan Isacsson till TT.

Danmark överraskade

Kvalgruppens poänglösa bottenlag Danmark chockade med att ta hem första set med 31–29.

– Vi gav bort första set tycker jag. Det var mängder av servemisstag.

Sverige vann de två följande seten och en 3–1-seger skulle ge tre viktiga poäng i jakten på Finlands andraplats i gruppen. Men när Danmark spelade hem set fyra med 25–18 innebar det att Sverige bara kunde få med sig max två poäng vilket en 3–2-seger ger. Och det fixade Sverige sedan man vunnit sista set med 15–12.

Inget under

– Jag är jävligt glad över den här segern, tyckte Isacsson.

– Det märks annars att killarna inte är vana vid att spela så här många matcher på så få dagar, sade Isacsson som inte trodde mycket på Sveriges chanser att gå vidare.

– Men större under har skett.

Men det blev inget under. I den sena matchen tappade Finland visserligen ett set mot Portugal men det krävdes portugisisk seger för att Sverige inte skulle vara borta. Och Finland vann med 3–1 och toppar nu grupp B.

Sverige avslutar kvalomgång 2 med match mot Portugal på söndagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset