Sport

EM i fara för Lustig

En skadad Mikael Lustig lämnar matchen mot Irland.
En skadad Mikael Lustig lämnar matchen mot Irland.

Italien räknar han bort.Och Belgien-matchen är han ytterst tveksam till.EM-äventyret kan redan vara över för ljumskskadade Mikael Lustig.– Det brukar handla om två, tre veckor, sade han efter 1–1 mot Irland.

Med bara några minuter kvar av första halvlek stannade Mikael Lustig tvärt. Högerbacken lade sig ner, dunkade näven i gräset och tog sig för ljumsken.

Hårt lindad haltade 29-åringen sedan in i omklädningsrummet.

Det var färdigspelat på Stade de France.

Och kort efter mötet med Irland räknade Lustig bort Sveriges match mot Italien och uttryckte sin oro över att hela EM kan vara över för hans del.

– Det känns sådär, sade han.

– Jag hoppas så klart att det blir en lång turnering, och blir det en lång turnering har jag en känsla av att det här inte var sista matchen.

Undersöks på tisdagen

Allt hänger på hur illa bristningen är och om dagarna är tillräckliga för att hinna bli frisk och tillräckligt redo för att klara av tuff matchbelastning.

– Jag hoppas så klart på Belgien-matchen men jag ska ta bilder i morgon (tisdag) och då får vi se hur pass illa det är, sade han.

Försvararen, som förra säsongen hade flera skador som hackade upp tiden i Celtic och landslaget, har haft liknande skador förut, och då har det tagit två, tre veckor att blir redo för spel.

Nu hoppas han att återhämtningen ska gå betydligt snabbare.

– Tror att det är något liknande nu. Tror inte att det är något jätteallvarligt men det är väl några dagar, några veckor. Minst. Vi får ta bilder och så får vi se, sade Lustig.

Redo för ny roll

När Lustig inte kunde spela vidare mot Irland valde förbundskapten Erik Hamrén den givna lösningen: ut med Victor Nilsson Lindelöf, dominant ytterback under U21-EM i Tjeckien i fjol, på kanten och in med Erik Johansson intill Andreas Granqvist i mitten av backlinjen.

Det är en formation som mycket väl kan vara aktuell till nästa match.

– Om jag får spela ytterback nästa match kommer jag att ge allt. Det är en position som jag kan hantera, även om jag trivs bäst som mittback, sade Nilsson Lindelöf.

– Men jag kan spela ytterback. Det är inget problem. Jag spelar där tränaren vill ha mig och sedan ska jag försöka göra mitt bästa.

Erik Johansson:

– Vi får se hur illa det är. Men det är bara att sikta på nästa match.

– Jag hann inte göra så mycket i första halvlek. I andra var jag lite inblandad i situationen där det blev mål, men sett till det hela var det okej.

På fredag väntar Italien i Toulouse och gruppspelet avslutas mot Belgien i Nice den 22 juni.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset