Sport Nöje Musik

EM-låten får konkurrens

Zlatan Ibrahimovic på storbildskärmen när Emir Kujovic och förbundskapten Erik Hamrén presenterade den svenska truppen till fotbolls-EM i Frankrike.
Zlatan Ibrahimovic på storbildskärmen när Emir Kujovic och förbundskapten Erik Hamrén presenterade den svenska truppen till fotbolls-EM i Frankrike.

Zlatan Ibrahimovic godkände den svenska EM-låten "Mitt team". Men i kölvattnet av den officiella låten sprids flera andra potentiella EM-hits.

I natt släpptes den officiella fotbolls-EM-låten för svenska herrlandslaget i fotboll: "Mitt team". Bakom den ligger Frej Larsson, som är en del av rapgrupperna Slagsmålsklubben, Maskinen och Far & Son, samt rapparen Joy M'Batha. Låten är dessutom godkänd av landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic.

– Det här är låten som ska få oss att vinna EM. Låten har redan vunnit EM – nu ska vi vinna EM. Och så fantastiskt är det, säger han i en videointervju på Fotbollförbundets webbplats.

Ett första förslag av låten ratades dock av fotbollsstjärnan.

– Den var inte okej. Jag vill ha en låt som vi kan gå in och slakta till. Efter någon månad kom en låt som klickade direkt. Den ger hela laget och Sverige en push. Den beskriver attityden hos det nya Sverige, säger Zlatan i ett pressmeddelande från fotbollförbundet, enligt Aftonbladet.

Inofficiella låtar

Men det är inte alltid säkert att det är den officiella låten som blir den största hiten. 2006 var till exempel unge Frans Jeppson Walls låt "Who's da man" på allas läppar snarare än Tomas Ledins officiella "Vi är på gång".

I år kanske sjuårige Amadeus de la Motte gör om samma bedrift: Hans "Bäst i Europa" släpptes i veckan och sprids nu i full fart på Youtube. I dag fick Amadeus de la Motte dock konkurrens av tv-profilen och komikern Robin Paulsson, som släppte "Abzolut" – en hyllningslåt till Zlatan och fotbolls-EM.

"Som det stora Zlatan-fan jag är så känns detta väldigt kul. Jag hoppas att många gillar låten och känner att den blir en bra uppladdning både inför och under EM", säger Robin Paulsson i ett pressmeddelande.

Även musik- och humorgruppen Lars Vegas Trio har aviserat att de ska släppa EM- och OS-låten "Jajamensan fattas bara".

Zara Larsson och dj:n David Guetta står för den officiella låten till sommarens fotbolls-EM i Frankrike.

Janerik Henriksson/TT
Frej Larsson. Arkivbild.