Sport

EM summerar Zlatans landslagskarriär

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.

Han avslutade med en knack i bordet och ett tack.Vad Zlatan Ibrahimovic pratade om?Han hade precis sagt att Sveriges sista match i EM blir hans sista i landslaget.

Spontant var det inte. Zlatan Ibrahimovic visste vad han skulle göra. Under presskonferensen inför Belgien-matchen i Nice inväntade han bara rätt tillfälle för att berätta det han ville.

I sju minuter svarade han på allt och inget om Sveriges insats i Frankrike, sin egen prestation och vad han tror landslagets ödesmatch på Allianz Riviera.

Trettio sekunder senare kom stunden anfallaren väntade på.

Efter att ha lyssnat på översättningen av en fråga på flamländska valde han – för första gången under presskonferensen – att inte svara på svenska.

Slutar i landslaget

– Det var något jag skulle... Jag tar det här på engelska nu för det här är mitt sista meddelande, sade Ibrahimovic och fortsatte med ett inövat avskedstal.

– Sveriges sista match i EM blir min sista match med Sverige.

– Jag hoppas verkligen att det inte ska vara i morgon (onsdagen). Och jag kommer inte delta i OS, min sista match blir den sista matchen som Sverige gör här i EM. Låt oss hoppas att vi går så långt som möjligt.

Hur landslagskarriären summeras spelar ingen roll.

Inte heller när den tar slut.

Oavsett vad som händer kommer Zlatan Ibrahimovic känna stolthet och tacksamhet för det som han har gjort i den blågula tröjan sedan den mållösa debuten mot Färöarna 2001.

"Ingen besvikelse"

– Att avsluta med besvikelse? Aldrig. Jag är väldigt stolt över att vara lagkapten för Sverige och för det jag har åstadkommit, sade han.

– Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla supportrar. Det är de som har gjort det möjligt för mig att åstadkomma det som jag har åstadkommit . Utan dem hade det inte varit möjligt. Var jag än går, var jag än kommer så kommer jag alltid ha svenska flaggan med mig och stå upp för den. Hos mig finns inte någon besvikelse. Bara stolthet och tacksamhet. Tack.

Sedan knackade han i bordet och tittade ut över raderna av journalister och tv-kameror.

Med det sagt svarade Zlatan Ibrahimovic på en fråga till – om sin relation till belgiska fans (?) – innan han lämnade rummet i arenas inre för att genomföra ytterligare en träning med landslaget.

Ett pass som mycket väl kan bli det sista för 34-åringen.

Men om anfallaren får som han vill slutar ödesmatchen mot Belgien med tre poäng, svenskt avancemang till åttondelsfinal och ytterligare träningar på fransk mark.

Är det omöjliga möjligt?

Ja, det är något som är upp för Zlatan Ibrahimovic & Co att svara på.

Oavsett utgång har han dock mer att berätta:

Hur ser framtiden ut?

Kommer han fortsätta spela fotboll?

Och vilken klubb blir det i så fall?

Med andra ord är det fortsättning följer kring Zlatan Ibrahimovic.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset