Nyheter Toppnyheter Världen

En död efter jätteprotest i Guinea

Oppositionens demonstration i Guineas huvudstad Conakry.
Oppositionens demonstration i Guineas huvudstad Conakry.

En ung man sköts ihjäl av polisen under en jättedemonstration i Guinea med minst en halv miljon människor som protesterade mot påstådd korruption och misskötsel inom regeringen.

Flera andra skadades i demonstrationen, enligt källor till AFP.

Oppositionsledaren Cellou Dalein Diallo uppger att 700 000 deltog i demonstrationen som anordnades i protest mot ekonomisk misskötsel av president Alpha Condés regering. Demonstranterna krävde presidentens avgång och skanderade "Alpha, vi har fått nog", "arbetslösa studenter, vi vill ha jobb" och "död åt diktaturen".

Enligt säkerhetsstyrkor deltog 500 000 personer. De tågade 15 kilometer från en förort till en stor idrottsstadion i huvudstaden i det västafrikanska landet.

Enligt statlig tv dog en person och flera skadades när unga demonstranter och polis drabbade samman, utan att nämna detaljer.

I november ifjol fastställde landets högsta domstol Condés återval sedan oppositionsledaren hävdat fusk i valet i oktober och underkänt valresultatet. Valet föregicks av sammandrabbningar mellan anhängare till presidenten och oppositionen.

Det var det andra demokratiska valet i landet sedan självständigheten från Frankrike 1958.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset