Sport

En poäng ger Djurgården slagläge

Djurgårdens Matt Anderson oroar framför Linköpingmålvakten David Rautios målbur.
Djurgårdens Matt Anderson oroar framför Linköpingmålvakten David Rautios målbur.

Målsättningen är en direktplats till slutspelet.Närmaste konkurrent: Brynäs.– Matchen mot dem på lördag blir nu ännu viktigare, sade Djurgårdens Linus Hultström efter strafförlusten med 2–3 mot Linköping.

De sex främsta klubbarna i SHL-tabellen går direkt till slutspel. Just nu har Djurgården den sista, och det är en placering som klubben siktar på att befästa ytterligare när de ställs mot Brynäs på lördag.

En bortamatch som kan få stor inverkan på de avslutade omgångarna.

– I och för sig vet vi att alla matcher just nu är viktiga och att varje poäng räknas, sade Linus Hultström.

– Jag tycker vi kan ta med mycket från den här matchen. Vi tog närkamperna, vi stod upp för varandra och vi spelade lite på gränsen. Det är vad vi måste ta med oss i de matcher som är kvar och sedan handlar det om det där lilla extra, det gäller att ta vara på de chanser som man får.

"Spelade bra"

"Det där lilla extra" var dock något som saknades hemma mot Linköping.

Djurgården hamnade i underläge två gånger, kvitterade lika många men lyckades sedan inte avgöra, trots den press laget hade i sista perioden

I stället visade gästernas trio Rhett Rakhshani, Broc Little och Garrett Roe kyla i sina straffar och när Marcus Sörensen inte lyckades överlista David Rautio tog gästerna hand om tvåpoängaren.

– Jag tycker att vi spelade bra hela matchen men det var det där lilla sista som saknades för att ta tre poäng, sade Hultström, som låg bakom Djurgårdens båda kvitteringsmål.

– Det var en tajt match. Lite slutspelskänsla med mycket känslor, och det är precis som det ska vara. Surt att vi inte lyckades trycka in ytterligare en puck.

Innan straffarna följde lagen varandra åt i målproduktionen, och det var Linköping som slog till först.

Henrik Thörnqvist tog hand om en slarvigt slagen passning och gav pucken till Sebastian Karlsson. 29-åringen tog sedan raka vägen mot målet och hittade en lucka högt upp vid målvakten Mantas Armalis första stolpe.

Anderson kvitterade

18 sekunder senare replikerade hemmalaget – och det med det med ett lika snyggt mål som Karlssons.

Matt Anderson lurade både Tre Kronor-backen Jonas Junland och målvakten David Rautio till att stå på fel ben och fick på så vis en fin lucka vid första stolpen för att distinkt sätta kvitteringen till 1–1 efter 4.57 av andra perioden.

Efter 11.55 ordnade Broc Little 2–1 och Mikael Ahlén kvitterade.

– I tredje perioden jobbade vi oss in i matchen. Vi hade en bra moral i gruppen och det kändes i båset att vi ville vinna matchen, sade Hans Särkijärvi, Djurgårdens tränare.

Men David Rautio spikade igen, vilket ledde till att tredje perioden och förlängningen – där Linköping hade tre ramträffar – blev mållösa.

Straffar avgjorde – och där var Linköping starkast.

– Jag är aldrig nöjd med en poäng men med tanke på hur matchen blev få vi nog vara det, sade Särkijärvi.

– Vi mötte ett bra lag och tog en poäng. Vi får vara nöjda med det lilla.

Med enpoängaren befäste Djurgården sjätteplatsen i tabellen och har inför mötet på lördag en poäng mer än jagande Brynäs, som förlorade mot Rögle.